Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri mitinginde konuştu. Vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitin alanında 75 bin kişinin olduğunu bildirdi.

Türkiye'yi 21 yılda 3 kat büyüttüklerini vurgulayan Erdoğan, “Amacımız önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmak” dedi.

"Kamu banklarımız promosyon miktarlarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi"

Emeklilere müjde veren  Erdoğan, "Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. İlk kez 2017’de emeklilerimize banka promosyonu ödemesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu banklarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arsında belirledi. Diğer bankalarında bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolü yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

“Muhalefet tarafında değişim arayışları başladı”

Konuşmasının bir bölümünde muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Muhalefet tarafında değişim arayışları başladı. Böyle giderse 31 Mart'tan sonra muhalefet cenahında yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor. (İstanbul'daki para sayma görüntüleri)İzahını hala yapamadılar. Olayı dürüstçe açıklamak yerine çirkinleşerek skandalı örtbas edebileceklerini zannediyorlar” ifadelerini kullandı.

“İnsanın önüne hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  amaçlarının, önümüzdeki dönemde ülke ekonomisini iki kat büyüterek, dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmak olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Tabii hayat dikensiz bir gül bahçesi değil. İnsanın olduğu gibi milletlerin de önüne, inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler, imkânlar ve hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor” dedi.

6 Şubat depremlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Kayseri’de can kaybının yaşanmadığını, depremin maddi hasarla atlattığını ifade etti. Erdoğan, “Tabii asıl kayıp Maraş’ından Malatya’sına, Gaziantep’inden Adıyaman’ına kadar Kayseri’nin çevresinde, Hatay gibi daha aşağısında yaşandı” ifadelerini kullandı.

Özel, Tokat'taki patlamaya ilişkin Vali ile görüştü: Vekil Durmaz görevlendirildi Özel, Tokat'taki patlamaya ilişkin Vali ile görüştü: Vekil Durmaz görevlendirildi

“Teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı”

Depremde yitirilen 53 bin vatandaşı rahmetle yâd eden Erdoğan, “İnşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı. İnşallah yılsonuna kadar bu rakamı 200 bine tamamlıyoruz. Caddeleriyle, meydanlarıyla, tarihî ve kültürel mekânlarıyla, üretimi ve istihdamı destekleyecek altyapılarıyla, deprem şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak şekilde ihya ediyoruz” diye konuştu.

Muhabir: Oğulcan Balcı