Beşiktaş - Hatayspor Selcuksports canlı izle Beşiktaş - Hatayspor Selcuksports canlı izle

Birşah İsrail malı mı? Birşah hangi ülkenin malı, zararlı mı? Birşah İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? Şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Birşah hangi ülkenin olduğu konusu oldu.

Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Birşah İsrail malı mı? İşte detaylar...

Birşah İsrail malı mı?

A101 ürünü Birşah süt ve ürünleri Üretici firması Fransız Danone' ye aittir. Danone, İsrail’in en büyük gıda işletmelerinden Strauss Group’un süt ürünleri üreten alt şirketi Strauss Dairies ile işbirliği içerisindedir ve %20’lik hisse sahibidir. Gayrimeşru İsrail yerleşimlerinde üretim yapan ve İsrail ekonomisine ciddi katkılar sağlayan şirketlerle ortaklık yapmak Danone’yi bir çarpılı marka yapmaktadır.

1998 yılındaki satın almadan sonra Danone’nin sahibi olduğu su markalarından biridir. Danone, İsrail’in en büyük gıda işletmelerinden Strauss Group’un süt ürünleri üreten alt şirketi Strauss Dairies ile iş birliği içerisindedir ve %20’lik hisse sahibidir. Bu firma aynı zamanda PepsiCo’nun da hissedarıdır ve Strauss Group, İsrail askeri birimlerine destek ve malzeme tedariki sağlamaktadır.

Ayrıca Danone, İsrailli süt firması Tara ile birlikte İsrailli Wilk’e yaklaşık 12,5 milyon NIS tutarında bir yatırıma öncülük etmektedir. Gayrimeşru İsrail yerleşimlerinde üretim yapan ve İsrail ekonomisine ciddi katkılar sağlayan şirketlerle ortaklık yapmak Danone’yi tercih edilmemesi gereken bir marka yapmaktadır. Alternatif ürünlere yönelmek daha sağlıklı olacaktır.

Kaynak: Boykot ürünleri