Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaptığı ve 30 binin üzerinde kişinin öldüğü saldırıları protesto etmek için, "Üsküdar’dan Gazze’ye Özgür Filistin Yürüyüşü" düzenledi. Üsküdar Üniversitesi’nin Altunizade’deki merkez kampüsünde toplanan yüzlerce öğrenci, üniversitenin Çarşı Kampüsüne yürüdü. Öğrenciler yürüyüş sırasında ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla sık sık, "Özgür Filistin" sloganı attı.Üsküdar Üniversitesi Çarşı Kampüsü önüne kadar yürüyen grup burada Türkçe, İngilizce, Arapça basın açıklaması yaptı.

Esnafa, kestiği ağaç için 5 fidan hibe cezası Esnafa, kestiği ağaç için 5 fidan hibe cezası

Protestoda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, "Bugün, içinde bulunduğumuz ve yaşadığımız dünyada insanlık kendisi için iyi bir dünya kuramadı. Savaşla kanla dünyayı sürdürmeye çalışıyorlar. Sadece İsrail’e değil bütün insanlığa sesleniyorum, lütfen savaşı bırakın barışa sarılın. Lütfen ayrımcılığa nefrete emperyal hareketlere bir son verin. Bu insanlık huzur sevgi istiyor" dedi.

"Filistin'in direnişini sonuna kadar destekliyoruz"

Grup adına konuşan öğrenci Mehmet Hamza Budulgan, "7 Ekim Aksa Tufanı sonrasında gelişen olaylarda insanlık tarihinin en vahşi katliamlarının birinin gösterilmesinin yanında insanlık tarihinin en şerefli ve sebatkâr direnişlerinden birini dünyanın gözleri önüne sermiştir. Sayılardan görüntülerden ve yapılan binlerce haberden ibaret olmayan işgalci İsrail’in gerçekleştirdiği soykırım karşısında göğüslerindeki inancı Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olurcasına taşıyan onurlu ve cesurlu Filistin halkını selam gönderiyoruz. Yıllardır Siyonist İsrail'in sürdürdüğü zulüm, son 7 ayında insanlığı ayağa kaldırmıştır. Filistin’in dik duruşu, dünya halklarına Siyonizmin gerçek yüzünü göstermiştir. Filistin halkı, aylardır bizlere insanlık dersi verirken haklı davalarını bütün insanlığa duyurmuştur. Türkiye olarak daima Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeye ve zulmü duyurmaya çalıştık çalışıyoruz. Biz de bugün Üsküdar Üniversitesi öğrencileri olarak bu çağrıya sessiz kalmak istemiyor, onların direnişini sonuna kadar destekliyoruz. Katil İsrail, insani yardımların tek yolu olan Refah bölgesindeki sınır kapılarını kapatmakla yetinmedi. Dün akşam saatlerinde 1.5 milyondan fazla insanın bulunduğu güvenli bölge olan Refah bölgesinde 50’den fazla yeri bombaladı ve yine yeniden masum insanların ölümüne sebep oldu. Bu vesileyle üniversitemizde satılan boykot ürünlerinin kaldırılmasını özellikle talep ediyoruz. Tüm öğrencileri, boykot talebini çözüm merkezine bildirmeleri için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA