Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP Aydin Milletvekili Evrim Karakoz’un, Bakanlık ile bağlı kurum ve kuruluşlarda yolsuzluk iddiası nedeniyle haklarında soruşturma yürütülen veya dava açılan çalışan sayısına ilişkin yazılı soru önergesine yanıt verdi.

Karakoz’un yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakanlık, 2018-2024 yılları arasında 38 personel hakkında soruşturma açıldığını ve bunlardan 5 kişinin görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Rapor: 2023 yılında 781 kişi işkence gördüğü için TİHV'e başvurdu Rapor: 2023 yılında 781 kişi işkence gördüğü için TİHV'e başvurdu

“5 kişi görevden alındı, 9 kişi hakkında dava açıldı”

CHP’li Kocagöz’ün, ‘Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda yolsuzluk nedeniyle görevden alınan personel ve bürokrat oldu mu? Sorusunu yanıtlayan Bakanlık, “2018-2024 yılları arasında Bakanlığımızda 38 (otuz sekiz) kişi hakkında soruşturma acilmiş, bunlardan 11 (on bir) kişi hakkında disiplin hükümleri uygulanmış, 5 (beş) kişi görevden alinmiş, ayrıca 9 (dokuz) kişi hakkında dava açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kadir Gürhan