Haber: Kadir Gürhan 

Yeni kurulacak olan Yerli ve Milli Parti (YMP) üyelerinin arasında akademisyenler ve emekli askerler bulunuyor. Partinin Genel Başkanlık görevini ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşme kararı alan Türkiye Değişim Partisi (TDP) eski Genel Sekreteri Teoman Mutlu yürütecek. TDP’nin içinde yer alan merkez sağ kanadın da Yerli ve Milli Parti’ye katılacağı konuşuluyor.

Yerli ve Milli Parti (YMP) hangi amblemi kullanacak

Pazartesi resmi dilekçesini verecek olan Yerli ve Milli Parti’nin ambleminde mavi kanatlı bir kelebek ve kelebeğin sırtında ise kırmızı renkli Türkiye haritası bulunuyor. Kelebek, kanatlarındaki renkler ile değişme arzusunu ifade ediyor.

Neden YMP’ye gerek duyuldu? Kazanmak iktidarın hüneri değil, muhalefetin zayıflığıdır

Yerli ve Milli Partiye neden gerek duyulduğunu ve partinin niçin kurulduğunu ise partililer şu sözlerle dile getiriyor: “Bir parti 21 yıldır seçim kazanıyor. Diğer partiler de 21 yıldır seçim kaybediyor. Kazanmak iktidarın hüneri değil, muhalefetin zayıflığıdır. O halde önce halka güven veren bir muhalefet lazım. İktidar nasılsa gelir. Güven vermekte programı yerli, kadrosu milli olmakla mümkündür. İşte biz bunun için yola çıktık. Sucu-bucu değiliz. Sadece bayrak, vatan, millet aşkını yüreğinde taşıyan, cumhuriyet, demokrasi ve adaletin bekçileriyiz.”

Yerli ve Milli Parti (YMP) logosu

Editör: Kadir Gürhan