Rizespor – Kasımpaşaspor Selcuksports canlı izle Rizespor – Kasımpaşaspor Selcuksports canlı izle

Tadelle Sarelle İsrail malı mı? Tadelle Sarelle hangi ülkenin malı, zararlı mı? Tadelle Sarelle İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? Şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Tadelle Sarelle hangi ülkenin olduğu konusu oldu.

Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Tadelle Sarelle İsrail malı mı? İşte detaylar...

Tadelle Sarelle İsrail malı mı?

Tadelle ve Sarelle, Türkiye'nin en popüler çikolata markalarından ikisidir. Tadelle, 1989 yılında, Sarelle ise 1993 yılında piyasaya sürülmüştür. Her iki marka da, Türkiye merkezli Sanset Gıda tarafından üretilmektedir.

Sanset Gıda, 1995 yılında, Toksöz Holding tarafından kurulmuştur. Toksöz Holding, Türkiye'nin en büyük ilaç üreticilerinden biridir. Sanset Gıda, Tadelle ve Sarelle'nin yanı sıra, Gol ve Pernigotti gibi çikolata markalarını da üretmektedir.

Bu nedenle, Tadelle ve Sarelle, Türk malıdır. Ürünler, Türkiye'de üretilmekte ve Türkiye'de faaliyet gösteren Sanset Gıda tarafından pazarlanmaktadır.

Kaynak: Boykot ürünleri