Görgü tanıkları, İsrail tanklarının güney Gazze kentinde üç haftadır küresel çapta kınamaya yol açan kara operasyonunun ardından ilk kez Salı günü Refah'ın merkezine ulaştığını söyledi.

Görgü tanıkları Reuters'e, tankların Refah'ın merkezi simgesi olan El Avda Camii yakınında görüldüğünü söyledi. İsrail ordusu, şehir merkezinde bildirilen ilerlemeler hakkında yorum yapmadan, güçlerinin Refah bölgesinde faaliyet göstermeye devam ettiğini söyledi.

Güney Afrika'da yasa dışı askeri eğitim aldıklarından şüphelenilen 95 Libyalı yakalandı Güney Afrika'da yasa dışı askeri eğitim aldıklarından şüphelenilen 95 Libyalı yakalandı

Bölge sakinleri, güçlerinin gece boyunca şehri hava saldırıları ve tank ateşiyle dövdüğünü, Pazar günü bir çadır kampında yangına yol açan ve yarıdan fazlası çocuk en az 45 Filistinlinin ölümüne yol açan saldırı üzerine uluslararası tepkiye rağmen saldırıyı sürdürdüğünü söyledi. kadınlar ve yaşlılar.

Hamas militanları tarafından yönetilen bölgedeki yetkililer, bu saldırıdan bu yana Refah'ta İsrail ateşinde en az 26 kişinin daha öldüğünü söyledi.

İsrail tankları batı mahallelerine doğru ilerledi ve bölge sakinlerinin bildirdiği en kötü bombardıman gecelerinden birinde Batı Refah'taki Zurub tepesinde mevzilendi. Salı günü görgü tanıkları, Zurub bölgesinde İsrail askerleri ile Hamas liderliğindeki savaşçılar arasında silahlı çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Refah'taki görgü tanıkları, İsrail ordusunun uzaktan kumandalı zırhlı araçlar getirdiğini ve bunların içinde veya çevresinde herhangi bir personel belirtisinin bulunmadığını söyledi. İsrail askeri sözcüsünün konuyla ilgili hemen bir yanıtı olmadı.

İsrail'in üç hafta önce Mısır sınır kapısını kontrol altına alarak saldırısını başlatmasından bu yana, tanklar Refah'ın kenarlarında araştırma yapmış ve bazı doğu bölgelerine girmiş ancak şehre henüz tam güçle girmemişti.

Gazze'nin başka yerlerindeki saldırılardan dolayı yerlerinden edilen ailelerin sığındığı bir kampta Pazar gecesi gerçekleşen saldırıya tepki gösteren küresel liderler , İsrail'in saldırısını durdurmak için Dünya Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu .

Kaynak: Haber Merkezi