Yerel seçim kapsamında İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son seçim anketlerine yönelik soruya Özel, “En büyük anket 31 Mart günü yapılacak. Son değerlendirmemden bugünde her gördüğüm anketin daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. İzmir’in beklediği değişimi dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

"Emekliye emeklinin hakkını emekliye jest diye sunan bir anlayış var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere verilecek yeni banka promosyonunu açıklamasına değinen Özel,  “Bankalara yazı yazmışlar promosyon verin bunu da 1 Nisan’dan önce verin Promosyon şudur; emekli hangi bankayı tercih ediyorsa o verir. 8-12 bin lira diyor ya Yapı Kredi Bankası 15 bin lira veriyormuş zaten hali hazırda. Emekli oldunuz yarın gidiyorsunuz 15 bin lira alıyorsunuz zaten. Kimin parasını kime veriyorsunuz? Emeklilere verilen ve verilecek olan bir parayı 1 Nisan’dan öne çekerek 2-3 yıllık anlaşma yapıldıysa onu 5 yıla uzatarak emeklinin yaptığı anlaşmayı emekliye emeklinin hakkını emekliye jest diye sunan bir anlayış var. Emekli onların aklını istemiyor emekli hakkını istiyor. Emeklinin aklı hangi bankadan kaç para promosyon alacağını bilir. Hakkı en az bir asgari ücrettir, doğrusu bir buçuk asgari ücrettir" diye konuştu.

Özel, "Yönettiğimiz İzmir’de inanç özgürlüğünde kime ne dayatmışız biz. Kim rahatsız edilmiş. Hangi büyükşehirlerde alkol ruhsatlı lokanta açılıyor? Biz kimseyi çantada keklik sanmıyoruz. Biz centilmen insanlarımız. Bizimde ittifak ortaklarımız bıraktı gittiler. Canları sağ olsun. İzmir CHP’nin özgürlüğüne aşıktır" ifadelerini kullandı.

Özel, Tokat'taki patlamaya ilişkin Vali ile görüştü: Vekil Durmaz görevlendirildi Özel, Tokat'taki patlamaya ilişkin Vali ile görüştü: Vekil Durmaz görevlendirildi

Kaynak: Oğulcan Balcı