ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Gazze'deki duruma ilişkin açıklama yaptı. ABD Başkanı Joe Biden'ın bu süreçte ateşkes talebini desteklemesini ve barış için adımlar atmasını isteyen Ruffalo, "Bir ateşkes, kalıcı bir ateşkes talep etmesini, barışa bir şans vermesini istiyoruz" dedi.

Amerika Yönetmenler Loncası Ödülleri törenine katılan Ruffalo, ceketinin üzerine zambak şeklinde bir kırmızı yuvarlak rozet taktı. Ruffalo, zambakların 'barış zambağını', kırmızı yuvarlak rozetin ise 'Ateşkes taraftarı sanatçıları' simgelediğini açıkladı.

Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Ruffalo, sanatçılar olarak şiddetin sona ermesi ve barışın sağlanması gerektiğini söyledi. Ünlü oyuncu, bombalamanın artık çözüm olmadığını belirtti.

Refah sınırında yaşayan 1 milyon mülteci ve 400 bin kişinin açlıkla mücadele ettiğini dile getiren Ruffalo, insani yardımın engellendiğini ve bu durumun insani krize neden olduğunu aktardı.

Mustafa Topaloğlu'nun 'uzaylı' isyanı Mustafa Topaloğlu'nun 'uzaylı' isyanı

Dünya liderlerine ve özellikle ABD Başkanı Joe Biden'a seslenen Ruffalo, bir ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışın tesis edilmesi için adımlar atılmasını talep etti.

Barışa giden yolun daha fazla bombalanmaması gerektiğini vurgulayan Ruffalo, "Barışa bir şans vermenin neresi yanlış? Refah sınırında, yeniden bir bombardıman dalgasıyla karşı karşıya 1 milyon mülteci bulunuyor, 400 bin kişi açlıktan ölüyor ve oraya hiçbir insani yardım giremiyor. Bu nedenle, dünya liderlerinden özellikle Başkan Joe Biden'dan, bir ateşkes, kalıcı bir ateşkes talep etmesini, barışa bir şans vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber merkezi