U23 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 52 takımdan 240 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvada MKE Ankaragücü Astor Şarj Kadın Güreş takımı, topladığı 140 puanla şampiyonluğu kaçırarak ikinci oldu. Ancak bu başarıya rağmen, MKE Ankaragücü Astor Şarj Güreş Takımı, birçok madalya kazandı. 76 kiloda Ağır Siklet Nazar Batır Türkiye Şampiyonu olurken, 50 kiloda Fatma Kızmaz, 55 kiloda Nazar Kaya, 59 kiloda Merve Karadeniz, 65 kiloda Yağmur Çakmak ve 72 kiloda Seda Başgöl gümüş madalya kazandılar. Ayrıca, 55 kiloda Sinem Köroğlu, 57 kiloda Özge Fındıkçı ve 65 kiloda Nazmiye Budak bronz madalya elde etti.

Takım, Türkiye Şampiyonası'nda en fazla madalya kazanan ekip oldu ve bu başarıyla 76 kilo Ağır siklet Nazar Batır, Mayıs ayı sonunda Azerbaycan-Bakü'de yapılacak olan U23 kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi ve Ankaragücümüzü temsil etmeye hak kazandı. MKE Ankaragücü Güreş Takımı Teknik Direktörü Fevzi Çakmak, başarının ardından yaptığı açıklamada, sporcuların emeklerine ve gayretlerine değinerek, takımın Türkiye Şampiyonu olmayı hedeflediğini ancak bazı sakatlıklar nedeniyle bu hedefe ulaşamadıklarını belirtti. Çakmak, takımın önümüzdeki şampiyonalarda başarısını artırmak için daha çok çalışacaklarını ve Ankaragücü camiasına şampiyonluk getireceklerini ifade etti.

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık elemelerinde 2. tura çıktı Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık elemelerinde 2. tura çıktı

MKE Ankaragücü Güreş Takımı Teknik Direktörü Fevzi Çakmak yaptığı açıklamada ‘’Sporcularımın her biri Ay Yıldızlı bayrağımız kadar değerli emeklerine yüreklerine sağlık. Parolamız Türkiye Şampiyonu olmaktı. Maça 10 gün kala bir sporcumuzun omuzu çıktı, maça getiremedik bir sporcumuzun maç esnasında çok önemli önde götürdüğümüz maçta çarpışma sonucu burnu kırıldı, maça devam edemedi. Tabii ki bunlar olağan şeyler bahane sunmuyorum. Türkiye Şampiyonu olarak tamamlamak çok isterdik. Bunlardan ders çıkartıp daha çok çalışacağız. Şampiyonanın en fazla madalya alan takımıyız. 6 final maçının 1 ini alabilseydik Takımımız Şampiyon olacaktı. Rakibimizin altın madalya sayısı fazla olduğu için pozitif puan averajla bizi geçti. Büyük başarı elde ettik ama Ankaragücü şampiyonların takımı camiamıza takım şampiyonluğu getiremediğimiz için üzgünüm. Başkanlarımızdan, camiamızdan, taraftarlarımızdan özür diliyorum. Avrupa Dünya Şampiyonalarında telafi edeceğiz. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Ankaragücü başkanımıza yöneticilerimize idarecilerimize Güreş Takımı Ana Sponsorumuz Astor Şarj Yönetim Kurulu Başkanlığına Ankaragücü’müzün vefalı taraftarına bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: Haber Merkezi