Rusya: Ukrayna'da askeri hedefleri son bir haftada 33 grup saldırısıyla vurduk Rusya: Ukrayna'da askeri hedefleri son bir haftada 33 grup saldırısıyla vurduk

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal ağlarda yanlış bilgilerin yayılması yoluyla etnik şiddet ve huzursuzluğu kışkırtma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca uluslararası basında yabancı öğrencilere yönelik cinayet ve şiddet iddialarına ilişkin yanlış haberleri yalanlıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Kolluk kuvvetleri, (Bişkek'te bu gece) meydana gelen olaylarla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Tüm failler hukuka uygun olarak adalet önüne çıkarılacaktır. Kırgızistan devleti güvenliği sağlamak, barış ve istikrarı korumak için gerekli tüm önlemleri almıştır. Kolluk güçlerimiz kamu düzenini bozacak her türlü girişimi kararlılıkla bastıracaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı da hastanelere 29 kişinin başvurduğunu, Pakistan uyruklu bir öğrencinin çene kırığı ameliyatına alındığını duyurdu.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Bişkek'te yabancı uyruklu öğrencilerle yaşanan kavgaya ilişkin basın yayın organlarından ve yabancı diplomatik misyon temsilcilerinden yanlış ve doğrulanmamış bilgileri yaymamaları çağrısında bulundu.

Bişkek Emniyet Müdürlüğü de kentte durumun istikrarlı olduğunu; polis ekipleri, bölgesel içişleri departmanı personeli, iç birlikler ve diğer kolluk kuvvetleri personeliyle kamu düzeninin sağlandığını kaydetti.

Bişkek'te olaylı gece

Kırgızistan'da birçok yabancı uyruklu kişiyle yerel halk arasında yaşanan kavga görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından, yabancı uyruklu öğrencilerin kaldığı hostel ve yurtların önünde büyük bir kalabalık oluştu.

Kavgaya karışan öğrencilerin gözaltına alındığını duyuran güvenlik güçleri, öfkeli vatandaşları ikna ederek dağılmalarını sağladı.

Kaynak: AA