Özel Haber: Deniz Dalgıç

Amerikan çizgi romanlarından, dizilere, filmlere, oyunlara konu olan 7’den 70’e herkesin büyük bir ilgiyle karşıladığı Örümcek Adam Spider-Man artık Türkiye sokaklarında geziyor. Üniversite öğrencisi İlhan Öztepe tasarladığı birbirinden gerçekçi kostümlerle Spider-Man’i filmlerden gerçek hayata uyarlıyor. Kendisine göre tasarladığı dikkat çekici kostümler ile çektiği videolar sokakta olduğu kadar sosyal medyada da büyük ilgi görüyor. Spider-Man İlhan Öztepe söz konusu kostümleri tasarlarken izlediği filmlerden ilham aldığını ifade ederek, “2021’in sonlarında başladım. Filmlerdeki kostümler çok güzeldi. Bende uğraşırsam film seviyesinde kostümler yapabileceğimi düşündüm. Bayağı zamanımı aldı. Uğraştım. İlk kostümlerim biraz daha kötüydü ama şu an gerçekçi ve güzel kostümlerim var” dedi. Kostümlerin hepsini uzun uğraşlarla yaptığını anlatan Spider-Man İlhan, “Kostümlerimin bana maliyeti genelde 10-15 bin lira civarı oluyor. Ben kendi emeğimle 6 ila 10 ay arasında yaptığım için satış fiyatları daha pahalı ve farklı oluyor. Kostümlerimi çok fazla olduğu ve çok uğraş gerektirdiği için satmıyorum genel bir kıyafetin ortalama fiyatı 35-40 bin lira arası” diye konuştu.

“Gerçekçi ve güzel kostümlerim var”

İlhan Öztepe, Elips Haber’e tasarladığı Spider-Man kostümleriyle filmleri nasıl gerçek hayata uyarladığını anlattı. Kendisinden bahseden Spider-Man İlhan, “20 yaşındayım. Yalovalıyım. İstanbul’da yaşıyorum. Arel Üniversitesi’nde elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Öncelikli hedefim üniversitemi bitirip iş bulabilmek ama yan dal olarak da kostümlerle ilgili çalışmalar yapıyorum” dedi. 2021 yılının sonlarına doğru kostümler tasarlamaya başladığını anlatan Öztepe,“Filmlerden izleyerek gaza geldim. Filmlerdeki kostümler çok güzeldi. Bende uğraşırsam film seviyesinde kostümler yapabileceğimi düşündüm. Bayağı zamanımı aldı. Uğraştım. İlk kostümlerim biraz daha kötüydü ama şu an gerçekçi ve güzel kostümlerim var. Temelde baz aldığım şey filmlerdeki kostümleri çok beğenmemdi. Kendi tasarladığım kostümler de var. Direkt film tasarımını alıp üzerime uyguladığım kostümler de var. Kostümlerimin hepsini kendim yapıyorum. Ama dediğim gibi kostüm tasarımlarımın bazıları bana değil, filmlere ait” diye konuştu.

Spiderman Ilhan

2 bin 500 TL’lik zammı ‘sus payı’ olarak gören emeklilerden seyyanen zam çağrısı! 2 bin 500 TL’lik zammı ‘sus payı’ olarak gören emeklilerden seyyanen zam çağrısı!

“Genel bir kıyafetin ortalama fiyatı 35-40 bin lira arası”

Kostümlerinin maliyeti hakkında bilgi veren Öztepe, “Kostümlerimin bana maliyeti genelde 10-15 bin lira civarı oluyor. Ben kendi emeğimle 6 ila 10 ay arasında yaptığım için satış fiyatları daha pahalı ve farklı oluyor. Kostümlerimi çok fazla olduğu ve çok uğraş gerektirdiği için satmıyorum genel bir kıyafetin ortalama fiyatı 35-40 bin lira arası” ifadelerini kullandı.

“Olumlu dönüşler alıyorum”

Çevresi tarafından desteklendiğini söyleyen Spider-Man İlhan, şöyle konuştu:

“Ailem benim keyif aldığımı gördükleri için destekliyorlar. Arkadaşlarım da aynı şekilde. Dışarıda gördüklerinde de fotoğraf çekinmek istiyorlar. Çocuklar gençler çok güzel olduğunu söylüyorlar. Büyükler de çocuklarına göstermek için benimle fotoğraf çektiriyorlar. Olumlu dönüşler alıyorum”

Spiderman Ilhan 2

“Atölye kurmayı hedefliyorum”

Spider-Man İlhan, geleceğe dönük planlarını şu sözlerle anlattı:

“Gelecekte de asıl mesleğim dışında bunu hep devam ettirmek istiyorum. Belki daha büyük yerlere ulaştığımda kostümlerin satışını yapabilirim. Bir atölye kurma yönünde hedefim var.”

Muhabir: Deniz Dalgıç