BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, iktidara yakınlığıyla bilinen ve “Kamuda torpil listesi” iddiasıyla gündeme gelen TÜGVA’ya ilçedeki konağı aylık yalnızca 2 bin 300 TL’ye kiraladığı öğrenilen Keçiören Belediyesi’nin, AK Parti döneminde vakıflara sağladığı ayrıcalıkların bir yenisi daha belgelendi. Keçiören Belediyesi’nin, yönetimi baştan aşağıya AK  Partili isimlerden oluşan Yeni Dünya Vakfı’nın yurt olarak kullandığı bina için vakıftan çok düşük kira aldığı tespit edildi.

2004-2024 döneminde AK Parti’nin elinde olan Ankara Keçiören Belediyesi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’ye geçti. CHP’nin adayı Mesut Özarslan, seçimlerde yüzde 47.95 oy olarak yüzde 38.56 oy alan AKP’nin adayı Zafer Çoktan’ı geride bıraktı ve Keçiören Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.

Toplam 20 yıl AK Parti’nin elinde olan Keçiören Belediyesi’ndeki değişimin ardından eski defterler açıldı. Belediyenin 2023 yılına yönelik verileri, iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA’ya sağlanan ayrıcalığı ortaya koyarken vakıflara sağlanan ayrıcalıkların TÜGVA ile sınırlı kalmadığı öğrenildi. Esenler Belediye Başkanı AK Partili Tevfik Göksu’nun ağabeyi Mahmut Göksu’nun Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu, “En az üç çocuk” fikrinin mucidi, birden fazla koltuklu Ayşe Gürcan’ın yanı sıra çok sayıda AK Partilinin de yönetiminde yer aldığı vakfın yurt olarak kullandığı binadan da düşük kira alındığı belirlendi.

Düşük kira bedeli

Belediye kayıtlarına göre, Çiçekli Mahallesi’nde yer alan ve kız yurdu olarak kullanılan bina, AK Parti döneminde Yeni Dünya Vakfı’na kiralandı. Belediyenin bina için vakıfla yalnızca 25 bin 500 TL’lik kira anlaşması yaptığı bildirildi. Toplam 70 öğrenci kapasiteli yurdun konaklama ücretleri ise vakfın yurttan fahiş kar elde ettiğini gözler önüne serdi.

Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleyeceğini duyurdu Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleyeceğini duyurdu

Yurt yönetiminden edinilen bilgiye göre, vakfın yalnızca 25 bin 500 TL kira ödediği tesiste öğrencilerden 6 bin 100 TL ile 6 bin 975 TL aylık konaklama ücreti alınıyor. Yurtta yalnızca üç ya da dört kişilik odalar bulunuyor. Toplam 70 öğrenci kapasiteli yurdun kontenjanının dolması halinde vakfın 1 aylık geliri, 425 bin TL’yi aşıyor. Eğitim öğretim dönemini kapsayan dokuz ay boyunca açık kalan yurdun dokuz aylık geliri ise 4,5 milyon TL’ye yaklaşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi