Sosyal medyadaki bir "itiraf" sayfasında Karabük Üniversitesi’ndeki bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı doğrultusundaki iddialar gündeme oturdu.

Adalet Bakanı Tunç'tan Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasına tepki Adalet Bakanı Tunç'tan Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasına tepki

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Karabük’te bulaşıcı hastalık sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtirken; üniversite yetkilileri de yaşananların ardından birtakım tedbirler aldıklarını söyledi. Alınan bazı tedbirler ise dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirirken, konu İçişleri Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Üniversite bölgesine mobil araçlar yerleştiren Göç İdaresi Başkanlığı yabancı uyruklu kişileri sorgulamaya başladı. Görevlilerin üniversite bölgesinde çok sayıda kişinin kimliklerini kontrol ettikleri görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Kaynak: Haber Merkezi