Kadir İnanır kimdir? Kadir İnanır nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Kadir İnanır’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Kadir İnanır kimdir? Kadir İnanır kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Kadir İnanır’ın biyografisini haberimizde derledik…

Kadir İnanır kimdir?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 yılında Ordu, Fatsa'da dünyaya geldi. babasının ismi Mehmet, annesinin ismi Rukiye'dir. Türk sinema oyuncusu ve yönetmen Kadir İnanır, ailesinin son çocuğudur. Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul eğitimi sırasında sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergiledi. Kadir İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümünden mezun oldu.

Türkan Şoray’la başrolleri paylaştı

1967'de Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"'nda finale kaldı, 1968 yılında düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci oldu. Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. 1970 tarihinde ilk kez başrolde oynadığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray'la başrolleri paylaştı.

Göden koleksiyonu bulunuyor

Sosyoloji, ekonomi ve siyasetle de ilgilenen ve hiç evlenmeyen İnanır'ın kurbağa (göden) koleksiyonu bulunuyor. Hekimoğlu Türküsü Ümit Tokcan'la birlikte derlemiştir. Kadir İnanır için, 2000 yılında Derman Bey dizisinin çekimleri sırasında rol arkadaşı olan Buket Saygı'ya gönderdiği smsler nedeniyle taciz suçlamasıyla dava açılmıştı. Şubat 2012'de bel fıtığı ameliyatı olan Kadir İnanır, ardından akciğerlerinde görülen bir tümör nedeniyle bir operasyon daha geçirdi.

Editör: Sümeyye Aksu