Geçen hafta New York Times gazetesinde, İsrail ordusunun istihbarat analistlerinin brifingleri sonrasında Hamas’ın saldırısından bir yıldan fazla süre önce haberdar olduğu bildirilen bir rapor yayımlandı. 

BBC'de yer alan habere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) Yarbay Jonathan Conricus, eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te düzenlenen canlı brifingde, "Herhangi bir komplo teorisini desteklemeye çalışmak saçma. Kategorik olarak, bunun gerçekleşmesine yönelik herhangi bir niyeti elbette inkar edebilirim." dedi.

Fransa, dünyanın diğer ucundaki kolonisi Yeni Kaledonya'da talepleri bastırmak için silahlı operasyon başlattı Fransa, dünyanın diğer ucundaki kolonisi Yeni Kaledonya'da talepleri bastırmak için silahlı operasyon başlattı

Ancak kendisi aynı zamanda "IDF'nin o gün İsraillilere sağlaması gereken koruma ve güvenliği sağlayamadığını" da kabul etti.

Ordunun "Hamas'ı yendikten" sonra "kapsamlı" bir inceleme yapacağını söyledi.

Yarbay Conricus, "Mesleki soruşturma her şeyi ince dişli bir tarakla inceleyecek... Ne olduğunu, nasıl olduğunu, nasıl önlenebileceğinin temeline ineceğiz" dedi.

Editör: Halide Tonga