Mehmet Cahit Güran kimdir? Mehmet Cahit Güran nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mehmet Cahit Güran’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mehmet Cahit Güran kimdir? Mehmet Cahit Güran kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mehmet Cahit Güran’ın biyografisini haberimizde derledik…

Mehmet Cahit Güran kimdir?

Mehmet Cahit Güran (d. 1969, Ankara) Türk akademisyen, Hacettepe Üniversitesi rektörü.

1969 yılında, Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nde aldı ve buradan 1991 yılında mezun oldu. Ertesi yıl Gazi Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans eğitimini 1995'te bitirdi. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak işe başlayan Güran, 2000 yılında doktorasını tamamladı. 2005'te, aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı olan Maliye Bölümü'ne başkan yardımcısı ve maliye teorisi anabilim dalı başkanı olarak seçildi; 2006 yılında doçentlik unvanını aldıktan sonra uzun süre akademisyenlik yaptı. 2011 yılında profesörlüğe yükseldikten sonra 2014 yılında YÖK Denetleme Kurulu Üyesi olarak atandı ve iki dönem boyunca görevde kaldı. Ayrıca YÖK Denetleme Kurulu başkanlığı görevinde de bulundu.

Türkiye Fransa voleybol maçı canlı izle Türkiye Fransa voleybol maçı canlı izle

Haziran 2020'de, Hacettepe Üniversitesi Rektörü olarak atandı ve Tıp Fakültesi dışından yönetime getirilen ilk isim oldu.

Kaynak: Haber Merkezi