Özel haber: Halide Tonga

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasındaki karşılaşmanın bitiminde 11 Aralık günü, MKE Ankaragücü Kulübü eski Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Sahaya inen birkaç kişi ise yere düşen Meler'e saldırmaya devam etti. Toplam 6 kişi gözaltına alındı. Koca ve beraberinde 2 kişi ise tutuklandı.  

Meler olayın ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. 13 Aralık günü taburcu olan Meler, olayla ilgili polise verdiği ifadesinde, “Bana vuran Faruk Koca'dan ve diğer şahıslardan davacı şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum” dedi. 

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda Koca’nın da aralarında bulunduğu 4 sanığın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit", "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından cezalandırılması talebiyle iddianame düzenlendi. İddianame ise Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İran devlet televizyonu: Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazında yaşam belirtisi yok İran devlet televizyonu: Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazında yaşam belirtisi yok

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca başkanlıktan istifa etti Ankaragücü Başkanı Faruk Koca başkanlıktan istifa etti

Faruk Koca’nın avukatı Murat Bayramoğlu konu ile ilgili Elipshaber’e yaptığı açıklamada, Koca’nın tutukluluğuna itiraz edeceklerini, Koca’nın da üzgün olduğunu ve mahkemenin kararına saygı duyacaklarını belirtti. 

Faruk Koca’nın durumu iyi

Faruk Koca ile ilgili bilgi veren Avukat Bayramoğlu, 

“Kulüp de, zaten tahkime başvuracak yasal süresi içerisinde. O süreç içerisinde kulübün avukatları gerekli başvuruları yapacaklar tabii ki. Ben kulübün yönetim kurulu üyesiyim, vekili değilim. Faruk Hoca'nın şahsi vekiliyim ben. Ankaragücü'nün avukatlığı diğer arkadaşlar yapıyorlar ama ben hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesiyim tabi. Faruk Koca ile sürekli iletişim halindeyiz. Allah’a şükür iyi, bir sıkıntısı yok. Üzgün sadece tabi.” dedi.

Tutukluluğuna itiraz edeceğiz, yumruk atılması doğru değil

Koca’nın tutukluluk süreci ile ilgili durumu değerlendiren Avukat Bayramoğlu şöyle konuştu: 

“Hukuki süreçte atılan somut adımları zaten herkes görür. Tutukluluğuna itiraz edeceğiz tabi ki. Konuşulacak çok şey var ama şimdi sırası değil. Meler’in durumunda tabi ki kimse olmak istemez. O da daha iyi olsun. Mağduriyet var onun açısından. Kime vekil olursam olayım bir yanlışı ben her zaman söylerim. Faruk Hoca'nın yumruk atmasını zaten doğru bulmuyorum. Kendisi de doğru bulmaz bunu.”

Tabi ki bu işin cezası neyse çekilecek. İddianame hazırlandı, mahkeme bunu değerlendirecek. Cezamız neyse tabii ki verilecek o ayrı bir şey. Ama tutuklama her zaman söylediğimiz gibi istisnai durumlarda uygulanan tedbirdir. Yurtdışına çıkış yasağı koyulur, pasaportu alınır vs gibi önlemler alınabilir hukukta. Bunların yapılmaması bizim açımızdan bizi üzüyor. Bunu da anlayışla karşılıyoruz tabii.”

Sonucuna katlanacağız

İdari yoldan da bu olayın sonuçlarına değinen Avukat Bayramoğlu,  “Dediğim gibi yaptığımız eylemin, fiilin sonucuna tabii ki katlanacağız. Ve buna idari yoldan da katlanıyoruz. Koca, MKE Ankaragücü’nden ve mensup olduğu partiden istifa etti. Elinden geleni yapıyor. Özür diledi, ayrıca kulüp hakemi ziyarete gitmek istedi. Kabul etmeyebilir tabi ki hakem, biz üzerimize düşeni yapalım dedik. Anlıyorum durumunu. Üzerimize düşen yükümlülükleri de her aşamada yerine getirmeye çalıştık biz.  Gönül isterdi ki tüm bunlar olmasın. Olduktan sonra önüne geçebileceğimiz bir durum değil. Bu konu nasıl telafi edilebilir bununla ilgili elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

İhraca sevk edilen Faruk Koca, AK Parti’den istifa etti İhraca sevk edilen Faruk Koca, AK Parti’den istifa etti

Editör: Halide Tonga