Falım sakız İsrail malı mı? Falım sakız hangi ülkenin malı, zararlı mı? Falım sakız İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Falım sakız hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Falım sakız İsrail malı mı? İşte detaylar...

Falım sakız İsrail malı mı?

1972 yılında Türkiye musevisi olan Jak Amram tarafından kurulan Falım Sakızları Türkiye’nin en eski traş bıçağı markalarından Permatik ve Perma Sharp’ın da sahiplerindendir. Dandy Sakız ve Şekerleme adıyla ilk kez 1972’de faaliyete geçen ve sonradan Intergum unvanını alan bu firma Danimarka lisansı altında sakız fabrikası yarattı.

Duru Nayman kimdir? Arda Güler'in sevgilisi Duru Nayman kimdir? Duru Nayman kimdir? Arda Güler'in sevgilisi Duru Nayman kimdir?

2012 yılında Kraft'ın ikiye bölünmesi ile Cadbury ve Intergum Mondelēz International kuruluşu olan Falım Sakız markaları ABD malıdır. Şirket 1972 yılında Türkiye musevisi olan Jak Amram tarafından kurulmuş ve daha sonrasında da en popüler ’Falım’ ve ’First’ markalı sakızların üreticisi olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi