ATV'nin sevilen programı Esra Erol'da, hız kesmeden devam ediyor. Hafta içi her gün saat 16.00'da ekranlara gelen programda, ailevi sorunlar masaya yatırılıyor, kayıp kişiler bulunuyor, küsler barıştırılıyor. Seyircilerin favorisi Esra Erol'da, 12 Şubat bölümünde neler oldu?

Esra Erol'da 9 Şubat: Neler yaşandı? Esra Erol'da 9 Şubat 2024 bölümü izle Esra Erol'da 9 Şubat: Neler yaşandı? Esra Erol'da 9 Şubat 2024 bölümü izle

"Kızım Mehdi olduğuna inandığı kişinin yanına kaçtı, müridi oldu"

Programa katılan Fatma Olgun, 21 yaşındaki kızı Mevlüde'nin Hoca Mustafa tarafından alıkonulduğunu söyledi. Fatma, "Kızımın depremden sonra psikolojisi bozuldu. İşi bıraktıktan sonra sosyal medyada çok vakit geçirmeye başladı. Hadislerdeki Mehdi'nin Çanakkale'ye indiğini ve onu görmek istediğini söyledi. Onu vazgeçiremedik. Bir gün kalkıp gitti. 7 ay önce evi terk etti. Kızım, sözde hoca Mustafa Çabuk'un sosyal medya hesaplarını takip ediyordu. Adamın TikTok videolarını bize gösteriyordu. Gidip onu görmemiz için beni ikna etmeye çalışıyordu. Mustafa Çabuk, Çanakkale'de bir termal otelde kızım dahil birçok genç kız ile birlikte duruyor" ifadelerini kullandı.

Canlı yayına bağlanan Mevlüde, "Babam ve ninem daha önce bizzat bulunduğum yere gelmişti. Ben kayıp değilim. Nerede olduğumu gayet iyi biliyorlar. İlk geldikleri zaman bana saldırıp olay çıkartmaya çalıştılar. Çanakkale'de bir termal otelde kalıyoruz. Burada aileler var. 300'e yakın kişi var. Bungalovlarda, otelde kalıyoruz. Biz burada ilim öğreniyoruz. İslam dinini usulüne göre yaşıyoruz. Sözde ailemi reddettim. Hiçbiriyle konuşmuyorum. Mustafa Çabuk sözde hoca değil, Allah'ın elçisidir. Onun Hz. Mehdi olduğuna şahitlik ettim" diye konuştu.

Oyuncu Burcu Özberk: Türkan Şoray kurallarım yok Oyuncu Burcu Özberk: Türkan Şoray kurallarım yok

Canlı yayına bağlanan başka bir kişi, "Benim yeğenim de bu adamın yanına gitti. Geri gelmedi. Ama annesini ve babasını bulunduğu yere çağırıyor. Bu adamı internetten görmüş. Bir kere görüşüp geri geldi, 1 ay sonra temelli o adamın yanına gitti. Orada temizlik yapıyor, kölelik yaptırıyorlar, onu dövüyorlar" dedi.

Canlı yayına bağlanan başka bir kişi, "Ben bir süre bunların yanında kaldım. Bu adamın dinle hiçbir alakası yok. Oğlum, gelinim, iki torunum bu adam tarafından kandırıldı. Bu adam oğluma kredi çektirdi. Bu adam Kuran okumayı bilmez" şeklinde konuştu.

Kaynak: Betül Vural