Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 90 bin vatandaşın miting alanında olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bursa’nın önünde yeni bir dönem açmayı planlıyoruz"

“Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bursa yatırıma bakar, esere bakar Bursa icraata bakar. Yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak yer Bursa’dır. Bursa ülkemizin prestij eserlerine öncülük ediyor.  Bursa’nın önünde yeni bir dönem açmayı planlıyoruz.  Sonuna doğru yaklaştığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Kadir gecenizi ve bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.

Gazze'de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse, emin olun, aynısını yapacaklar. Aslında biz bunu yaşadık. Rusya’yla aramızın açıldığı bir dönemde batılı ülkeler Güney şehirlerimizdeki hava savunma sistemlerimizi alıp götürmüşlerdi. Hamdolsun üstesinden gelmeyi başardık İstikrar iklimimizi bozmak için yıllardır etki edebildikleri her kesimi kışkırtmaya çalıştılar. Her seçim döneminde de aynı senaryoyu devreye soktular.

"Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız"

Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk altı ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

"Memurlara ek gösterge hazırlıkları tamamlandı"

Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz. Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız.

CHP Genel Başkanı Özel'den, '19 Mayıs' paylaşımı CHP Genel Başkanı Özel'den, '19 Mayıs' paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete eleştiri

CHP çeşitli şehirlerde DEM'le, hem de tabanına rağmen, neyin karşılığı, hangi paylaşımların ürünü olduğu bilinmeyen karanlık ittifaklar kuruyor. Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık, savrulma, kirlenmişlik hali gerçekten utanç verici. Valizler, çantalar dolusu dolarlar, avrolar. Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor."

Muhabir: Betül Vural