Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "Kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanete eş değerdir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Bu hafta dolayısıyla vakıf medeniyetimizin oluşturulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 50 bin ihtiyaç sahibi evladımız vakıflarımızdan burs alıyor. Vakıflarımızın Gazzeli kardeşlerimize el uzattığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

8. iyilik gemimizi Gazze’ye uğurladık. Bugüne kadar toplam 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla, Türkiye Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke konumuna ulaştı.

"Baskının dozunu sürekli artırıyoruz"

İyice canileşen İsrail yönetimini ateşkese zorlamak maksadıyla diplomasi ve ticaret boyutunda baskının dozunu sürekli artırıyoruz. İlk etapta 54 ürün grubunun ihracatına kısıtlama getirmiştik. Geçen haftadan itibaren İsrail ile ihracat ve ithalat işlemlerini durdurduk. İsrail’in soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. 15 bini çocuk 30 bin kardeşimizin hayatına kast edenlerin hukuk önünde hesap vermeleri için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese ya da çarpıtsa da devleti, vatandaşı ve STK'ları ile Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biridir.

Özel, Tokat'taki patlamaya ilişkin Vali ile görüştü: Vekil Durmaz görevlendirildi Özel, Tokat'taki patlamaya ilişkin Vali ile görüştü: Vekil Durmaz görevlendirildi

Vakıflarımız, şehirlerimizin imarının yanı sıra fethettiğimiz yerlerdeki halkın gönlünü kazanmamıza yardımcı olan önemli kurumlardandır. İnsana hizmet, İslam medeniyetinin temelini oluşturur. Vakıflarımız yalnızca insana hizmetle kendini sınırlandırmamıştır, şanlı tarihimizde aç kuşlar, leylekler, ağaçlar, köprüler için kurulan nice vakıflar kuruyoruz. Hayata ve hayatın akışına dair ne varsa oraya el uzatan, kol kanat geren bir yapıya, vakfa mutlaka rastlıyoruz.

"Kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanete eş değer"

Millete hizmet yolunda üşengeçliğe, rehavete, kaprislere, sorumsuzluğa asla ve asla yer yoktur. Bulunduğumuz tüm makamları aziz milletimize borçluyuz. Hangi konumda olursak olalım, hepimiz milletimize karşı sorumluyuz. Millete büyüklenmek, yukarıdan bakmak, efendilik taslamak, sorunlarını görmezden gelmek kesinlikle kabul edilemez. Hele kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanete eş değerdir.

Eski Türkiye manzaralarını milletimize tekrar yaşatmamak konusunda kararlıyız. Bu konuda son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm hataların, eksiklerin, varsa ihanetlerin üzerine bundan sonra daha kararlı şekilde gideceğiz. Kamu hizmetlerinin sorunsuz ve kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacağız."

Kaynak: Haber merkezi