Kadın komedyenlerin başarıları medyada yükseltilmemiş olsa da tarihin izleri bazı gerçekleri yeniden gözler önüne serer. Dünyaca ünlü tanınmış en komik kadın komedyen ve hayat hikayelerini sizler için derledik... 

Moms Mabley

Afro-Amerikan komedyen Moms Mabley, şakaları ile her zaman herkesi güldürdü. Fakat hayatı o kadar da gülümseten cinsten olmadı. Mabley, 1894 yılında Kuzey Carolina’da doğru. 11 ve 13 yaşında cinsel istismara uğradı ve ikisi de vazgeçtiği hamilleliklerle sonuçlandı. Daha sonra ailesini kaybetti. Önce itifaiye aracının patlaması sonucunda kovayı tekmeleyen babası daha sonra Noel zamanı kiliseden dönerken bir kamyon istilacı tarafından yapılan saldırı sonucu annesi Mary Smith yaşamını yitirdi. 
Mabley’in hayatta kalmaktan başka şansı yoktu. Engeller ne olursa olsun başarmak ve dans etmek istiyordu. İlk işi isminden kurtulmaktı. Yeni adı 'Jackie Mabley' oldu. Fakat zamanla kendisine sahnede ‘Moms’ karakteri yakıştırıldı. Genelde yaşlı bir kadını oynardı ve yaşlı erkeklerle ilgili şakalar yapardı. Çalışmaları, komedi albümlerinin birçoğu olan 'Smothers Brothers Comedy Hour' da yer alıyor.

Moms Mabley - IMDb

Gilda Radner

Gilda Radner'ı aramızda sevmeyen var mı? Radner, Saturday Night Live komedyeniydi. The Last Detail (1973), Hanky Panky (1982) ve Haunted Honeymoon (1986) ile TV dizisi; Saturday Night Live (1975) gibi başarılı yapımlarda yer aldı. 1990 yılında Grammy Ödülü kazandı. 1992 yılında ismi Michiganlı Bayanlar Şöhretler Holü'ne, 2003 yılında ise Hollywood Şöhretler Holü’ne dahil edildi. Radner, 42 yaşındayken rahim ağzı kanserine yakalandı ve trajik şekilde yaşamını yitirdi. 

Gilda Radner - IMDb

Hava kirliliğinin cilt üzerindeki etkilerinden nasıl korunuruz? Hava kirliliğinin cilt üzerindeki etkilerinden nasıl korunuruz?

Joan Rivers

Joan Rivers’tan daha komik ama aynı zamanda daha korkutucu biri var mıydı? Stand-up'ından E'sine kadar başarılarla dolu bir ömür... Kendi adını taşıyan talk showa ev sahipliği yapan Rivers, kadınların kendilerini toplum içinde nasıl ifade etmeleri gerektiği ile ilgili beklentilere her zaman karşı çıktı. Kendisi ile de fazlaca dalga geçen Rivers, "O kadar çok estetik ameliyat geçirdim ki, öldüğümde bedenimi bağışlayacaklar" diyerek kendini bile küçümsedi. 

Joan Rivers - Ed Sullivan Show

Wanda Sykes

Wanda Sykes, 2004 yılında Entertainment Weekly tarafından Amerika'nın en komik insanlarından biri olarak seçilmişti. Fakat bu kararın aslında daha erken alınması gerekirdi. Stand-up, aktirs ve yazar olarak büyük çıkışını The Chris Rock Show'da yaptı. O zamanlar umursanmaz olan kadın komesini keskin zekası ile yeniden tanımladı. Öyle ya! 17 Primetime Emmy ödülüne aday gösterilmesinin bir nedeni var.

Official Website of Comedian and Television Personality Wanda Sykes

Margaret Cho

Margaret Cho'nun zamanına göre fazla iyi olan komedi dizisi All-American Girl için eleştirmenler hala ‘adalet’ arıyor. Bu dizi çok ‘mükemmel’ değildi. Ancak Asyalı Amerikalı bir ailenin yer aldığı ilk prime-time durum komedisi dizisiydi.

What led to Margaret Cho's meltdown? | Page Six

Kaynak: Elipshaber Dış Haberler-Halide Tonga