FTX, yaptığı bir mahkeme başvurusunda, alacaklılarına yaklaşık 11,2 milyar $ (10,4 milyar €) borcu olduğunu bildirdi.

Borsa, alacaklılara dağıtmak üzere 14.5 milyar $ (13.5 milyar €) ile 16.3 milyar $ (15.1 milyar €) arasında bir fona sahip olduğunu tahmin ediyor.

Dosyada, alacakların tamamının ödenmesinin ardından, planın, fonların hala kaldığı ölçüde alacaklılara ek faiz ödemeleri öngördüğü belirtildi. Çoğu alacaklı için faiz oranı yüzde 9.

The video player is currently playing an ad. You can skip the ad in 5 sec with a mouse or keyboard

FTX, kasım 2022'de iflas koruması talep ettiğinde, bitcoin 16.080 dolara (14.965 €) civarındaydı.

Ancak son iki yıl içinde FTX'teki varlıklar tasnif edilirken ekonominin toparlanmasıyla kripto fiyatları yükseldi.

Kayıplar ve talepler

Bitcoin salı günü itibariyle yaklaşık 62 bin 675 dolardan (58.331 €) işlem görüyordu. Bu da yüzde 290'lık bir kayba tekabül ediyor ki, eğer yatırımcılar bu paraları ellerinde tutmuş olsalardı, tahakkuk eden faiz de hesaba katılırsa bu kayıp biraz daha az olacaktı.

Delaware Bölgesi için ABD İflas Mahkemesine sunulan plana göre, 50 bin dolar veya daha az talepte bulunan müşteriler ve alacaklılar, taleplerinin yaklaşık yüzde 118'ini alacaklar.

20 Mayıs günlük elektrik üretim ve tüketim verileri belli oldu 20 Mayıs günlük elektrik üretim ve tüketim verileri belli oldu

Bu da FTX müşterilerinin yaklaşık yüzde 98'ini kapsıyor.

FTX, çoğunlukla Alameda veya FTX Ventures işletmeleri tarafından tutulan özel yatırımlardan veya dava taleplerinden oluşan bir varlık koleksiyonundan para kazanarak fonları geri kazanabildiğini belirtiyor.

FTX, bir banka operasyonunun kripto eşdeğerini yaşadıktan sonra Kasım 2022'de iflas koruması için başvurduğunda dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsasıydı.

Borsa çöktüğünde CEO ve kurucu Sam Bankman-Fried istifa etti. Bankman-Fried, mart ayında FTX'te meydana gelen büyük dolandırıcılık nedeniyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: euronews