Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın açıklamaları şu şekilde:

“Yüz binlerce öğretmenin, aylardır beklediği atama bugün akla mantığa sığmayan bir rakamla açıklandı. Öğretmenlerin aylardır beklediği atanma umutları yerle bir oldu. 20 bin atamayı değil öğretmenlerin, hiçbirimizin kabul etmesi beklenemez. Çünkü öğretmen ataması sadece öğretmenleri değil, her öğretmen ataması en başta çocukları, velileri, hepimizi ilgilendirir.

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Sadece geçen yıl 23 bin 670 öğretmen emekli oldu, bu atama rakamı emekli olan öğretmenlerin bile yerini doldurmuyor. Öğretmenler bu kadar sorunla boğuşurken iktidarın bu sorunları görmezden gelmesi artık tahammül sınırını aşmıştır.

Aylardır öğretmenlerle birlikte yürüttüğümüz, birbirimize ses olduğumuz, yağmur, dolu demeden meydanları doldurduğumuz öğretmenlerimizin yanındayız.

Hiçbir okul öğretmensiz kalmayana dek, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik sömürüsü bitene dek, mülakatsız atamalar yapılana dek, öğretmenler hak ettikleri ücretlere çalışana dek mücadele etmeye devam edeceğiz.

Başta Sayın Yusuf Tekin olmak üzere ilgili tüm kadroların istifasını vermesi artık bir zorunluluk olmuştur. Öğretmenleri ve eğitimi soktuğunuz bu çıkmazdan çıkarmak için burada olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi