Carte D’Or İsrail malı mı? Carte D’Or hangi ülkenin malı, zararlı mı? Carte D’Or İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Carte D’Or hangi ülkenin olduğu konu su oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Vatandaşlar hangi markanın hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyor. Peki, Carte D’Or İsrail malı mı? İşte detaylar...

Carte D’Or İsrail malı mı? Carte D’Or hangi ülkenin malı? Carte D’Or boykot mu?

Unilever'e aittir. Carte d'Or ve Ben & Jerry's'in mülkiyeti Unilever'e aittir . Ben & Jerry, İsrail'de ürünlerini satmayı bırakmaya karar verdiğinde Unilever , kararlarını atlatmak ve Ben & Jerry'nin marka adını İsrail'de satış yapmaya devam etmeye zorlamak için İsrail dağıtım haklarını Avi Zinger'e sattı.

Unilever, Ben & Jerry's'in İsrail'de ürünlerini satmayı bırakmaya karar vermesi üzerine, kararından geri adım atmak için İsrail dağıtım haklarını Avi Zinger'e sattı.

Tayyar Özcan kimdir? Tayyar Özcan kimdir?

Ben & Jerry's, 2023 yılında, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yerleşim yerlerinde ürünlerini satmamaya karar vermişti. Şirket, bu kararını, bu yerleşim yerlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve Filistinlilere zarar verdiğine dair inancıyla açıklamıştı.

Unilever, Ben & Jerry's'in bu kararını desteklemedi. Şirket, Ben & Jerry's'in bağımsız bir şirket olduğunu ve kendi kararlarını alabileceğini söyledi. Ancak, Ben & Jerry's'in kararını uygulamaya koymadı.

Unilever, 2023 yılı sonunda, İsrail dağıtım haklarını Avi Zinger'e sattı. Zinger, İsrail'de Ben & Jerry's ürünlerinin dağıtımını yapmaya devam edecek.

Kaynak: Boykot Ürünleri