Capri Sun İsrail malı mı? Capri Sun hangi ülkenin malı, zararlı mı? Capri Sun İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Capri Sun hangi ülkenin olduğu konu su oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Vatandaşlar hangi markanın hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyor. Peki, Capri Sun İsrail malı mı? İşte detaylar...

Capri Sun İsrail malı mı? Capri Sun hangi ülkenin malı? Capri Sun boykot mu?

2024'e kadar Coca Cola Capri Sun'ı üretecek.

Capri Sun , 2024 yılında Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) ile olan satış ve dağıtım anlaşmasına son veriyor . Satış ve dağıtımını 2024 yılında Batı Avrupa'daki Coca-Cola

Europacific Partners'tan devralacaklar.

Coca-Cola Israel'in Ürdün Vadisi'ndeki yasadışı İsrail yerleşim yeri Shadmot Mechola'da mandıra çiftlikleri ve işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Katzerin sanayi bölgesinde bir fabrikası var.

Rizespor – Kasımpaşaspor Selcuksports canlı izle Rizespor – Kasımpaşaspor Selcuksports canlı izle

Coca-Cola, Capri Sun'ın Üretim ve Dağıtım Haklarını 2024'e Kadar Koruyacak

Coca-Cola, Capri Sun'ın üretim ve dağıtım haklarını 2024'e kadar koruyacak. Capri Sun, 2024 yılında Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) ile olan satış ve dağıtım anlaşmasına son veriyor.

CCEP, Capri Sun'ın Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik'teki (EMEA) satış ve dağıtımını 1993 yılından bu yana üstlenmektedir. Ancak, Capri Sun, 2024 yılından itibaren bu bölgelerde kendi satış ve dağıtım operasyonlarını yürütmeye başlayacak.

Capri Sun, meyve suyu bazlı bir içecek markasıdır. 1969 yılında Almanya'da kurulmuştur. Marka, dünyadaki en popüler meyve suyu bazlı içecek markalarından biridir.

Coca-Cola, Capri Sun'ın üretim ve dağıtım haklarını 2024 yılına kadar koruyacak. Bu, Coca-Cola'nın EMEA bölgesindeki meyve suyu bazlı içecek pazarındaki lider konumunu korumasına yardımcı olacaktır.

Coca-Cola'nın İsrail'deki Faaliyetleri Tartışmalı

Coca-Cola, İsrail'in işgal altındaki topraklarında faaliyet göstermesi nedeniyle eleştiriliyor. Şirket, Ürdün Vadisi'ndeki yasadışı İsrail yerleşim yeri Shadmot Mechola'da mandıra çiftlikleri ve işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Katzerin sanayi bölgesinde bir fabrika işletmektedir.

İnsan hakları savunucuları ve Filistinliler, Coca-Cola'nın bu faaliyetlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere zarar verdiğini söylüyor.

Coca-Cola, bu eleştirilere yanıt olarak, çiftliklerinin ve fabrikasının Filistinlilere fayda sağladığını savunuyor. Şirket, çiftliklerin yerel ekonomiyi desteklediğini ve fabrikanın istihdam yarattığını söylüyor.

Ancak, insan hakları savunucuları ve Filistinliler, Coca-Cola'nın bu iddialarını reddediyor. Eleştirenler, Coca-Cola'nın faaliyetlerinin Filistinlilere zarar verdiğini ve İsrail'in işgalini meşrulaştırmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Sonuç

Coca-Cola'nın Capri Sun'ın üretim ve dağıtım haklarını 2024'e kadar koruyacak olması, şirketin EMEA bölgesindeki meyve suyu bazlı içecek pazarındaki lider konumunu korumasına yardımcı olacaktır. Ancak, Coca-Cola'nın İsrail'deki faaliyetleri, insan hakları ve uluslararası hukuk açısından tartışmalı olmaya devam ediyor.

Kaynak: Boykot Ürünleri