Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücret ve emeklilere ek bir zam yapılmayacağını duyurdu. Işıkhan, enflasyon farkının emekli maaşlarına yansıtılacağını belirtti. Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Bakan Işıkhan'dan açıklama

Asgari ücret ve emeklilere ek bir zam yapılacağına dair spekülasyonlar ortaya atılırken, Bakan Işıkhan kesin bir yanıt verdi.

Cihan Kamer kimdir? Atasay’ın sahibi kimdir? Cihan Kamer kimdir? Atasay’ın sahibi kimdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ek bir zamın gündemde olmadığını açıkladı.

Bakan Işıkhan, bir soru üzerine, "Temmuzda ek bir zam planımız yok. İlk kararımızı aldığımız gibi devam edeceğiz. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Başka bir zam konusu gündemimizde değil." ifadelerini kullandı.

Emekliler yılı kapsamında yapılacak düzenlemeler hakkında konuşan Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın bir zamanda bir lansman yapacağız. Henüz kesin bir şey olmadığı için paylaşım yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize öncelik tanıyarak, onları destekleyecek psikolojik, sosyal ve ekonomik refahlarını artırmak için çaba sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Işıkhan, emekli maaşlarında herhangi bir düzenleme olmayacağını da vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi