Bakan Uraloğlu, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen 'Trabzon Günleri Tanıtımları' fuarının tanıtımına katıldı. Uraloğlu, Trabzonlu hemşehrileriyle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Şöyle bir etrafa bakınca gerçekten de 'Bize her yer Trabzon' diyorum. Trabzonlular olarak adeta cennetten bir köşe olan Trabzon'umuzla gurur duyarız. Çünkü Trabzon'umuzun her yeri bir başka güzel; Haldizen, Karester, Şolma, Mavura, Kadırga, Sisdağı, Hıdırnebi, Beypınarı, Sultanmurat gibi başı dumanlı yaylaları, Uzungöl, Aygır Gölü, Balıklı Göl, Altındere Vadisi Milli Parkı, Kayabaşı Tabiat Parkı, Çalköy Mağarası, Sera Gölü ve Değirmendere gibi olağanüstü doğa harikalarıyla Allahuteala özene bezene yaratmış.Birçok vatandaşımızın, hatta başka ülkelerin resimlerinde, televizyonlarda, mecmualarda gıptayla görülen manzaraları biz doyasıya yaşadık, sonuna kadar hamdolsun.Ecdadımız tüm bu nimetleri inanç, ahlak ve maneviyat mayasıyla yoğurmuş, nevi şahsına münhasır bir yapıya kadar ulaştırmış, ne kadar şükretsek az" tasarruf kullanıldı.

“Doğu Karadeniz’in en fazla ihracat yapan şehri”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümdarlığında hem Türkiye'ye hem de Trabzon'a vefa borçlarını, gönül borçlarını ve hizmet borçlarını en iyi şekilde hesaplamak için çabaladığını vurgulayan Uraloğlu, "Bugün Trabzon, eski Trabzon değil. Trabzon'umuz Türkiye'nin en yaşanabilir kentler listesinde 10'uncu sırada 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir oldu" diye konuştu.

“1,3 milyonun üzerinde misafir ziyaret etti”

Trabzon'un son yıllarda sürekli bir artış gösterdiğini gösteren bir turizm potansiyelinin olduğunu söyleyen Uraloğlu, "2023 yılında Trabzon'umuzu 706 bin 532 yabancı, 612 bin 767 de yerli turist olmak üzere, 1 milyon 300 binin üzerinde misafir ziyaretinde bulundu. Bu sayının bu yıl 1, 5 milyonu aşacağını düşünüyorsunuz. Peki, bunu nasıl sağlayacağız? Elbette, kaliteyle ve markalaşmayla. Trabzon'umuzda bin bir çeşit ürün var, burada da bunları görüyorsunuz. Ürünleri üretirken markalaşmaya önem vermemiz gerekiyor. İyi bir marka ile tüm dünyaya açılmak mümkün. Dünyada bunun pek çok örneği var. Şahsen bu tür faaliyetleri, üreticilerin ufkunu açması da önemsiyorum. Hükümet olarak biz her türlü desteği veriyoruz, uygulamaları de devam ediyor" dedi.

“Yeni Zigana Tüneli’nden 2,5 milyon kişi geçti”

Uraloğlu, Trabzon'un ulaşım zinciri olarak çok daha gelişmiş bir şehir olduğunu kaydederek, "Son 22 yılda Trabzon'umuzun ulaşım ve iletişim yoluylana 147 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Trabzon'un 2003'e kadar sadece 56 kilometrelik yolu vardı. Biz 186 kilometre daha yaparak 242 kilometreye ulaştık. Uzungöl Turizm Merkezi Yolu, Trabzon-Kireçhane Yolu, Of-Çaykara Yolu ve Maçka-Yolu gibi önemli kara yolu projelerini hizmete verdik. Bu kadar çok iş yaptık. Trabzon'u, Gümüşhane üzerinden Bayburt, Erzurum ve bütün Doğu ve Güneydoğu'ya uzanan 14,5 kilometrelik Yeni Zigana Tüneli'ni çift tüplü olarak inşa ettiğimiz günden bu yana Yeni Zigana Tüneli'mizden yaklaşık 2, 5 milyon araç geçti" ömrü kullanıldı.

“Söz verdik mi yaparız”

Dün Trabzon'da, Büyükşehir Belediyesi destekleri ile bir araya gelerek Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi'ni hayata geçirecek sözleşme imzalayarak Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Biz, bir söz verdik mi: Trabzon'umuza; Akçaabat'tan Yomra merkeze ulaşan; Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havaalanı gibi birçok önemli durağı içeren 31,9 kilometrelik 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi Trabzon Havalimanımızın genişletmesi da başlayacak. Yeni Havalimanı projesini de yatırımla tamamladık.3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre uzunluğunda pist inşa ederek geniş gövdeli uçakların da inebileceği bir terminal binasına kavuşacağız. bölgede 15 milyon yolcuyu ağırlayabileceğiz. Trabzon'a uzun yıllar hizmet edecek çok değerli bir eser olacak."

İzmir Bayraklı Belediyesi'nde işçilerden yol kapatma eylemi İzmir Bayraklı Belediyesi'nde işçilerden yol kapatma eylemi

Kaynak: DHA