Ali Bagheri kimdir?   Ali Bagheri nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali Bagheri’nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Bagheri kimdir? Ali Bagheri kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ali Bagheri’nin biyografisini haberimizde derledik…

Mardinli Marilyn Monroe kimdir? Mardinli Marilyn Monroe kimdir?

Ali Bagheri kimdir? İran'ın yeni Dışişleri Bakanı kimdir?

Ali Bagheri Kani, daha önce İran’ın baş nükleer müzakerecisi olarak görev yapmış bir diplomat. 2007-2013 yılları arasında İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı ve halen konseyde danışman olarak görevde. Ayrıca, 2013 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Said Celili’nin cumhurbaşkanlığı kampanyasının başkanlığını yaptı. Bagheri, Uzmanlar Meclisi’nin eski üyesi olan Muhammed Bakıri’nin oğlu ve Muhammed Rıza Mahdavi Kani’nin yeğeni. 1990’dan beri diplomat olarak görev yapmaktadır.

İran Anayasa Koruma Konseyi Sözcüsü’nün Açıklamaları

Öte yandan, İran Anayasa Koruma Konseyi Sözcüsü Hadi Tahan Nazif, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümünü “İran ulusu için büyük bir kayıp” olarak nitelendirdi. Sözcü Nazif, İran’ın, Reisi’nin ölümüyle bir trajediyle karşı karşıya olduğunu ancak İran anayasasının bu durum için gerekli tedbirleri öngördüğünü söyledi. Nazif, “İslam Cumhuriyeti liderinin de belirttiği gibi, ülkenin işleri aksamayacaktır” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi