Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, gündeme dair Sabah'a konuştu.

Acun Ilıcalı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Şu an için başarılı buluyorum takımı. Aldığımızda 21. sıradaydı, şimdi 7... Tabii hayalimizdeki başarılara ulaşmadık ama bu iş merdiven çıkmak gibi bir olay. Kendi kariyerimde de öyle oldu zaten. İngiltere maceramızda da adım adım merdivenleri çıkmak istiyorum. Bir süre veremem çünkü bunun hızlısı da yavaşı da beni mutlu etmez. Sakin sakin çıkalım istiyorum."

"Ben futbol delisiyim"

Kar amacı gütmediyseniz Ada'da takım almak çılgınlık değil mi? Hangi duyguyla Hull City'yi aldınız?

"Çok güzel bir soru. Ben futbol delisiyim. Hayatta en mutlu olduğun 10 olayı say desen ilk 3'te futbol çıkabilir. Bir futbol sevdalısı olarak futbolu dibine kadar yaşayacağım, aynı zamanda kendimi de bir yarışın içine sokabileceğim bir operasyon düşünürsek, benim hayalimdeki operasyon ancak bu olabilir. Hayat felsefem sevdiğim işleri yapıp, oralarda başarılı olup, bir şekilde yeni başarılara yönelme isteği."

"Şampiyonluğa oynardı"

Hull City'yi bu kadro, bu oyun ile Süper Lig'e koysaydık şampiyon olabilir miydi?

"Üç sene önce gelse şampiyonluğa oynardı. İki sene önce olurdu, bu sene olamazdı. Ama 3. olur diye düşünüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray kadroda Türkiye'de arayı açmış durumda."

Süper Lig'den 2 futbolcu transfer hakkınız olsa kimler olurdu?

"Sezon sonuna kadar iki futbolcu alacak hakkım olsa, gözümü kapatıp Fred'i alırım. Seri-Fred-Ozan üçlüsü öyle güzel olur ki keyifli keyifli otur seyret. Bir de Muslera'yı alırım. Al Muslera'yı, hoş geldin Premier Lig…"

Ozan Tufan'ı yeniden milli takımda görebilecek miyiz?

"Ozan Tufan'ın milli takıma seçilmemesi, seçilemeyeceği anlamına gelmez. Onun bu performansını sürdürmesi lazım. 8 gol atmış. Bence geniş kadroda kesinlikle olması lazım. Hak ediyor. Tarz olarak da top taşır, savunması çok iyi, ikili mücadelesi çok çok iyi. Güzel bir kadromuz var ama son iki hazırlık maçında yumuşak kaldı. Sinyaller veriyor. Kadronun dinamizmi ve sertliği için Ozan şart."

"Türkiye’den teklif aldık"

Hull City Premier Lig'e çıkarsa transfer politikası nasıl olacak?

"Allah'a şükür, şu anda transferde 1'i 3, 3'ü 5 yaparak gidiyoruz. 5 milyona alacaksın, o 30 olacak. 10'a alacaksın 50 olacak. Bunu başarmamız lazım. Politikamız böyle olacak. Nasıl ki Real Madrid, Arda Güler'i aldı. Bundan sonra ne kadar olacak tahmin edebiliyoruz. Öyle oyuncular yakalamamız gerek. Jaden Philogene'u 5'e aldık, şu an 30 milyon. Ama 30'a vermeye niyetimiz yok. Ozan yaşı itibarıyla (29) potansiyel oyuncu statüsünde değil. Türkiye'den 3 tane teklif aldık. Ama İngiltere'den teklif gelmedi."

Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası

"Fenerbahçe daha iyi seviyede"

Olympiakos mu Fenerbahçe mi favori?

"Dört sene önceki Fenerbahçe olsaydı, yüzde 50-50 derdim. Şu an kadro kalitesi olarak Fenerbahçe net daha iyi seviyede. O yüzden Fenerbahçe yüzde 70, Olympiakos yüzde 30."

'Şartlar uygun olursa Fenerbahçe başkanlığını düşünürüm' demiştiniz. Şartlar ne?

"Her Fenerbahçeli başkanlık hayali kurar. Ali Koç, başkan olduğu sürece böyle bir şey düşünmüyorum. Eğer 'Ben bırakıyorum' derse o günkü şartlarda bir teveccüh hissedersem taşın altına elimi sokabilirim. Bu görev, hayatıma ciddi bir yoğunluk getirecek ama çok ağır bir Fenerbahçeli olduğum için bunu düşünebilirim. Şu an için başkanımızı desteklemekten başka bir düşüncem yok."

9 yıldır Fenerbahçe'nin şampiyon olamamasını neye bağlıyorsunuz?

"FETÖ'ye bağlıyorum net olarak. FETÖ operasyonuyla ağır ekonomik darbe yedi. Kırılma noktası o.

Futbolu iyi bildiğimi düşünüyorum ama müdahil olmamam gerektiğini de biliyorum. Problem olursa devreye girerim ama bu soyunma odasına girmek demek değil. Hocamızla haftalık toplantılar yapıyoruz. Takım iyi oynamıyor maçta mesela, ben teşhisi koyarım, tedavisini yapacak olan doktor hocamızdır. Bütün kulüplerin hatalarına baktığım zaman toplu karar alınmadığında ve konuya yetersiz insanların müdahil olduğunda yanlış yapıldığını gördüm. Onun için hep istişareden yanayım."

Ozan, Abdülkadir gibi isimleri onlara destek olmak için mi aldınız?

"Ben futbolun yüzde 51'inin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Futbolcunun mental yapısının çok sağlıklı olması lazım. Hep empati yaparak onların neyden mutlu olacağını düşünüp onlara bir ağabeyleri gibi yaklaşmak istedim, bunu da başardığımı düşünüyorum. İkisi de takımlarında tıkanmıştı. Bu ilişkiler bazen yıpranır, yeni bir başlangıç ister."

"İyi futbolcu iyi teknik adam olamaz"

Diyelim ki Hull City, Premier Lig'e yükseldi. Türkiye'den bir hoca alacaksınız. Tercihiniz kim olur? Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Sergen Yalçın ya da Arda Turan.

"O saydığınız isimlerin hepsi dostum. Birini söylersem diğerlerine ayıp etmiş olurum. Hepsi çok başarılı. Ama benim bir teorim var, 'iyi futbolcular, iyi teknik adam olamaz' diye. Şöyle bir handikap var. Her futbolcu, kendi gibi olsun istiyor. Yurt dışında oynayan oyuncularımızın otomatik olarak vizyonları gelişmiş oldu. Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz. Bu 4 isim de yurt dışında yaşadıkları kültüre adapte oldukları için uluslararası başarıyı sağlayabilecek isimler."

Kaynak: Cumhuriyet