İzmir'de 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda 2 kişi serbest bırakıldı İzmir'de 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda 2 kişi serbest bırakıldı

Cumartesi Anneleri’ne izin verilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi projesi olan ‘yumuşama’ sürecine olumlu katkı yapacağı kanaatindeyim” diyen Selvi,  “90’ların karanlık dönemlerine karşı bir eylem olan Cumartesi Anneleri’ne yasak getirmenin, yaşlı başlı kadınların copla, sopayla dövülmesinin AK Parti iktidarına ne faydası var? Türkiye’ye ne faydası var? 90’lar AK Parti’ye de Erdoğan’a da karşı olan yıllar değil miydi? Refah Partisi o dönemde kapatılmadı mı? Seçilmiş Başbakan Erbakan o dönem tasfiye edilmedi mi? Başörtüsü yasağı o dönem uygulanmadı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan bir şiir okudu diye hapse atılmadı mı? 90’lı yılların yasaklarını sürdürmenin Türkiye’ye ne faydası var?” sorusunu sordu.

Selvi’nin konuyla ilgili yazısı şöyle:

“Cumartesi Anneleri’ne izin verilecek mi?”

Cumartesi Anneleri’nin eylemlerini biliyorsunuz. Faili meçhul cinayetlerin kol gezdiği  90’lı yıllarda PKK’lı diye alınıp bir süre sonra cesetleri bulunan insanların aileleri.

Bir de Diyarbakır Anneleri var. Onlar da PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak için çaba gösteriyorlar. Anneleri yarıştırmak gibi bir çabayı doğru bulmuyorum. Annelerin önünde saygıyla eğiliyorum.

Serdar Korucu’nun kitabı

Cumartesi Anneleri her ay cumartesi günü İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda toplanıp eylem yapmaya başladı. Yaşlı başlı kadınlar coplandı, dövüldü, ama vazgeçmedi. Başarılı gazeteci Serdar Korucu’nun  o dönemi anlatan “Cumartesi Anneleri” kitabı bu hafta raflarda olacak. Kitabın altında bir not var. “Galatasaray Meydanı’nda bin hafta” diye.

Faili meçhuller

Cumartesi Anneleri’nin evlatlarını kaybettiği dönemde DYP- CHP koalisyon hükümetleri işbaşındaydı. Cumartesi Anneleri eylemlerine ilişkin olarak AK Parti iktidarının farklı uygulamaları oldu. İzin verildiği bir dönem oldu. Sonra yasaklandı. Cumartesi Anneleri 1000’inci haftada 25 Mayıs günü, ilk eyleme başladıkları Galatasaray Meydanı’nda toplanmak istiyorlar.

Erdoğan hapse atılmadı mı?

90’ların karanlık dönemlerine karşı bir eylem olan Cumartesi Anneleri’ne yasak getirmenin, yaşlı başlı kadınların copla, sopayla dövülmesinin AK Parti iktidarına ne faydası var? Türkiye’ye ne faydası var? 90’lar AK Parti’ye de Erdoğan’a da karşı olan yıllar değil miydi? Refah Partisi o dönemde kapatılmadı mı? Seçilmiş Başbakan Erbakan o dönem tasfiye edilmedi mi? Başörtüsü yasağı o dönem uygulanmadı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan bir şiir okudu diye hapse atılmadı mı? 90’lı yılların yasaklarını sürdürmenin Türkiye’ye ne faydası var?

Yumuşama sürecine katkı

Cumartesi Anneleri’ne izin verilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi projesi olan “yumuşama” sürecine olumlu katkı yapacağı kanaatindeyim.

Kaynak: Haber Merkezi