ABD'nin Louisiana eyaletinde 14 yaşındaki bir kıza tecavüz eden 54 yaşındaki Glenn Sullivan 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sullivan'ın fiziksel hadım edilmesine karar verildi. 14 yaşındaki kız çocuğunun hamile olduğu belirtildi. 

Güney Afrika'da yasa dışı askeri eğitim aldıklarından şüphelenilen 95 Libyalı yakalandı Güney Afrika'da yasa dışı askeri eğitim aldıklarından şüphelenilen 95 Libyalı yakalandı

Louisiana yasaları, hakimlerin tecavüz suçlarından hüküm giymiş bir erkeği kimyasal veya fiziksel hadım etme cezasına çarptırmasına izin veriyor.

Sullivan'ı yargılayan Bölge Savcı Yardımcısı Brad Cascio, konuya ilişkin açıklamasında "Daha önce üç kişiye kimyasal olarak hadım edilme emri verdim ama bu ilk fiziksel hadım etme kararıydı. Bu davanın yeterince güçlü bir dava olduğunu ve böyle bir eylemi gerektirdiğini hissettim. Çocuklara yönelik cinsel suçlar, kovuşturduğumuz en kötü niyetli suçlardır. Toplumumuzdaki çocuklar için adalet aramak amacıyla, fiziksel hadım etme de dahil olmak üzere yasama organının bize vermek istediği her aracı kullanmayı planlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi