Tüm dünyadan küçük yatırımcıların en kayda değer yatırım araçlarının başında Bitcoin geliyor. Bitcoin piyasası geride bıraktığımız 2023 Yılından bu yana %8.62 oranında büyüyerek tüm dünyada 50 milyar dolarlık bir yatırım aracı haline geldi. Tüm bunlar, Türkiye’deki yatırımcıların – özellikle de gençlerin- elbette dikkatinden kaçmadı. Peki, Türkiye’de Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin alım satımı yapmak için atmanız gereken adımlar nelerdir?

Sizlerle paylaştığımız bilgilerin yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek başlayalım. İçeriğimizde sizlere sadece Türkiye’de nasıl bitcoin alımı yapabileceğinizden, anlık bitcoin alımı yapabileceğiniz sitelerden ve Bitcoin endeksi takip mobil uygulama ve sitelerinden kısaca söz etmeye çalışacağız.

Bitcoin Nasıl Alınır Satılır?

İlk olarak hangi kripto para/kripto varlık ile ilgilendiğiniz konusunda kesin ve net olarak karar vermeniz gerekiyor. Günümüzde dünya üzerinde sayıları günden güne artmakta olan 10.748 kadar kripto varlık bulunuyor.

Bununla beraber, BTC ve altcoin (alternative coin) arasında oldukça fark var. Göze çarpan ilk fark, BTC’nin yani Bitcoin olarak dijital varlıkların hala kripto para dünyasının en değerli kripto varlığı olması. Bu da hemen herkes için anlık Bitcoin fiyatı takip yapmanın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

BTC canlı takip veya bilinen diğer adı ile Bitcoin endeks, önemli bir konudur. Çünkü elinizdeki Bitcoin varlıklarının piyasa değerine göre alım veya satım işlemi yapacaksınız. Aslına bakarsanız, “Bitcoin nasıl alınıp – satılır?” sorusu için ilk dikkat etmeniz gereken noktaların başında bu geliyor.

Yani ilk adım, aldığınız kripto paranın değerini canlı olarak nereden görebileceğiniz. Sonraki aşamada alım satım işlemi için bir mobil uygulama veya güvenilir bir alım – satım platformu seçmelisiniz.

Bir sonraki adım ise oldukça basit; Bitcoin endeks takibi ve uygun fiyatlarla aldığınız Bitcoin’leri, değerlendiğinde satmak.

Türkiye’de Bitcoin Alım Satımı İçin Hangi Platform?

Elinizdeki fiziksel para ile Bitcoin aldıysanız, kripto para yatırımcılarının dünyasına hoş geldiniz. WhiteBIT üzerinden Bitcoin Dolar canlı takibi yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda güvenilir platform üzerinden alım – satım işlemi yapabilmeniz de mümkün. Türkçe dil desteği sayesinde, platformu alım – satım için zorlanmadan kullanabilirsiniz.

Peki, Türkiye’de Bitcoin alım satımı için başka hangi uygulama veya alım – satım platformunu tercih etmelisiniz?

        Mobil Uygulamalar: Pek çok mobil uygulama, internete bağlı akıllı telefonunuz üzerinden kolaylıkla BTC ve diğer kripto paraları alıp – satmasına olanak veriyor. Uygulamaları aynı zamanda Bitcoin canlı takip için de kullanabilirsiniz.

Atasay Kamer kimdir? Atasay’ın sahibi kimdir? Atasay Kamer kimdir? Atasay’ın sahibi kimdir?

         Bitcoin Alım Satım Platformları: Tradingview, CoinGecko gibi platformlar sadece canlı BTC fiyat artışlarını sizlere aktarmakla kalmaz, aynı zamanda üyelik yapmanız sonrasında alım satım işlemleri gerçekleştirmenize de izin verir. Tradingview, yine dünya üzerinde tercih edebileceğiniz güvenilir kripto para borsaları ndan birisidir.

         Cross – Platformlar: Çoğu kripto alım satım platformu bir mobil uygulama ve web sitesi entegrasyonu ile çalışır, sizlere her iki kanaldan BTC endeks takibi yapmanıza olanak vermektedir. Tradingview ve CoinGecko, bu tip platformlar arasında geliyor.

 Dünyada BTC anlık fiyat takibi yapabileceğiniz veya alım – satım yapabileceğiniz çok sayıda site veya uygulama bulunuyor. Buna karşın, tercih ettiğiniz platform veya uygulamanın güvenilir olmasına özellikle dikkat etmeniz gerekiyor.

Sonuç

Günümüzde küçük yatırımcıların gerek akıllı telefonları gerekse bilgisayarları üzerinden BTC canlı takip yapabilecekleri pek çok kripto platformu veya mobil uygulama bulunuyor. Elbette, küçük bir araştırma ile sizler de diğer farklı pek çok platform bulabilirsiniz. Bununla birlikte, bir seçim yaparken güvenilir olanları tercih etmeyi asla unutmamalısınız.

Kaynak: Bülten