Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim kapsamındaki bugünkü durağı Balıkesir oldu. Edremit'te halk buluşmasına katılan CHP Genel Başkanı Özel, burada yaptığı konuşmasında İYİ Parti ve AK Parti’yi eleştirdi. Geçtiğimiz yerel seçimlere de değinen Özel, “Bundan 5 yıl önce, Allah var Ahmet Akın adayımızdı, ama ittifak ortağı geldi ve Balıkesir olmazsa ittifak olmaz dedi. Biz de Ahmet Akın'a baktık. Üzgün ve gözü yaşlı şekilde vazgeçti. Biz Balıkesir'i Edremit'i ellerimizle İYİ Parti'ye bıraktık. Süleyman Ok da AK Parti’ye teslim etti” dedi.

"Emekli,  her ay 5 buçuk çeyrek altın kaybediyor”

Ekonomiye ilişkin konuşan Özel, “AK Parti ilk geldiğinde 1.5 asgari ücreti hiç ellemeseydi, bugün bir buçuk asgari ücret 26,27 bin liraydı ama bugün en düşük asgari ücreti 10 bin lira. 2002'de en düşük asgari ücret 8 tane çeyrek altın alıyordu. Bugün 2 buçuk çeyrek altın alamıyor 10bin lira. Yani her emeklinin 5 buçuk çeyrek altın zararı var bu işte. Edremit'te bir emekli bir çeyrek altın yitirse aklı çıkar bütün gün onu arar. Şimdi bir emekli değil, her emekli, bir sefer değil, her ay, bir çeyrek altın değil 5 buçuk çeyrek altın kaybediyor” diye konuştu.

Özel’den MHP’li Kaşlı’ya: Emekliler, o MHP'li milletvekiline 31 Mart'ta Hanya'yı da Konya'yı da gösterecek

Bakan Kurum: Ayder’de yıkılan otellerin yerine hiçbir yapı yapılmayacak Bakan Kurum: Ayder’de yıkılan otellerin yerine hiçbir yapı yapılmayacak

Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın geçim zorluğu yaşayan emeklilere ve memurlara ek iş yapma tavsiyesinde bulunup "80’li yıllarda öğretmenler okul bittikten sonra simit, su satıyordu akşamları” açıklamasına da değindi. Özel,  “Aksaray MHP milletvekili demiş ki eskiden emekliler her şeyi devletten beklemesinler demiş. Emekliler, o MHP'li milletvekiline ve AKP'ye 31 Mart'ta Hanya'yı da Konya'yı da gösterecek” yanıtını verdi.

Muhabir: Şevval Dalgıç