İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlere 2 gün kala NOW TV canlı yayınına konuk oldu. Bakanların İstanbul'da Murat Kurum için seçim kampanyası yürütmesini eleştiren İmamoğlu, YSK'ye tepki gösterdi. İmamoğlu, "YSK izliyor, bunların YSK'yi ilgilendiren hakları var" dedi.

DEM Partili belediyelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borçları yanıtı DEM Partili belediyelerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borçları yanıtı

TRT'yi de eleştiren Ekrem İmamoğlu, "TRT'de 5 yılda Ekrem İmamoğlu için arşiv araştırması yapın. Kötüleyici, karalayıcı olmayan haber bulamazlar. Bu nasıl yayıncılık" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Bu seçim farklı seçim çünkü İstanbul'u malları olarak görüyorlar. Bakanlık her metroyu sahipleniyor. Herhalde Sayın Kurum'u oraya güvenlik şefi olarak atayacaklar" ifadelerini kullandı.

"Keşke İstanbul'da esnaflığın ne kadar önemli olduğunu öğrense"

Murat Kurum'un 'Ancak köfteci olur' sözlerini tekrar değerlendiren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Hamallık da yaptım, köfte de sattım, kasada da durdum. Trabzon'a gidip Akçaabat köftesi yapmayı öğrendim. 'Azıcık esnaf ol' derler. Keşke İstanbul'da esnaflığın ne kadar önemli olduğunu öğrense. 21 yaşında İstanbul'un ilk Akçaabat köftecisini açtım. Esnaflık bazen öğretmenlik, bilim insanı kadar önemlidir. Abidir, abladır."

"39 ilçede meclis üyelerimize oy istiyoruz"

İlçe adaylarının tamamının özgeçmişine hakim olduğunu da açıklayan İmamoğlu, "39 ilçe adayımıza gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız oy verebilir. 39 ilçede meclis üyelerimize ve tabii ki Ekrem İmamoğlu'na da oy istiyoruz" diye konuştu.

"AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor"

AK Parti seçmenine çağrıda bulunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Milletin AK Parti'ye ve Erdoğan'a oy vermesine rağmen onlara sorumluluklarını hatırlatacağını düşünüyorum. AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor. Bu yüzden AK Partili dostlarımızın da İstanbul'da AK Parti'ye oy vermemesi lazım."

Kaynak: Haber merkezi