İtalyan futbolcu Giovanni Padovani 2022 yılında sosyal medyadan tanıştığı eski sevgilisi Alessandra Matteuzzi'yi öldürdüğü için müebbet hapis cezası aldı.

23 Ağustos 2022 tarihinde İtalya'nın kuzey kesiminde bulunan Bologna'da 56 yaşındaki eski sevgilisini öldüren 28 yaşındaki futbolcu, dünya gündemine oturdu. Kendisini terk eden sevgilisini bir bahçe eşyası ile öldüren Padovani, Kasım 2021'de 'Kadınlara yönelik şiddeti durdurun' diye bir sosyal medya paylaşımı yapmıştı.

Güney Afrika'da yasa dışı askeri eğitim aldıklarından şüphelenilen 95 Libyalı yakalandı Güney Afrika'da yasa dışı askeri eğitim aldıklarından şüphelenilen 95 Libyalı yakalandı

Padovani'nin takımı tarafından yapılan antrenmana alınmamasının ardından Bologna'ya gittiği ve eski sevgilisinin evinin önünde dikkatle beklediği öğrenildi.

"Ölmek istemiyorum!"

Matteuzzi, olaydan kısa bir süre önce Padovani'nin kendisini takip ve tehdit ettiğini söylemişti. Padovani'nin annesi oğlunun eski sevgilisi Alessandra Matteuzzi ile olan mesajlarını paylaşmıştı. Mesajlarda, Matteuzzi'nin, Padovani'nin annesine 'Oğlunuza yardım edilmeli çünkü büyük sorunları var' yazdığı görüldü.

Padovani'nin annesinin ise, 'Her zaman onu aldattığına ikna olmuş bir şekilde bana her şeyi mahvettiğini söylüyor' yazması ve Matteuzzi'nin buna 'Bu onun deliliği ve onu şiddete yönelten patolojisi. Ölmek istemiyorum!' diye cevap vermesi dikkat çekti.

Müebbet hapis cezası

Bolonya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan iki saatlik bir konsey oturumuyla düzenlenen mahkemede, hem eski sevgilisini takip ettiği hem de öldürdüğü suçlamalarıyla Padovani'ye müebbet hapis cezası verildi.

Kaynak: Haber merkezi