DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘Türkiye Maarif Yüzyılı’ müfredat taslağı hakkında konuşan Esen, özetle şunları söyledi:

“Müfredatlar çok detaylı yazılmaz, kriterler, gelişmiş izleme değerlendirme sistemleri ile öğretmene uygulamada bir alan açılır. Sadece okunması için 75 saat gereken 3000 küsur sayfalık bir müfredatla ancak öğretmenleri kısıtlar, hiçbir esneklik ve alan bırakmazsınız. Oysa kırsalla şehrin dinamikleri, kalabalık sınıflarla küçük sınıfların, çok hareketli sınıflarla sakin sınıfların, okulların fiziki şartlarının oluşturduğu farklara göre müfredat öğretmenin hareket alanını kendi yönetebileceği bir ortam sağlamalıdır. Müfredat bağlayıcı olduğu için bu haliyle Maarif Yüzyılı müfredatı kaskatı ve öğretmenleri zorlayıcı bir yapıya sahiptir.”

Bakan Kurum, İsrail'in TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı Bakan Kurum, İsrail'in TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı

Editör: Selim Ercan