MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bir mesaj olarak lanse edilen Ferdi Tayfur'un “Söyleten Sensin” şarkısı hakkında konuştu. Bahçeli, “Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim. Dolambaçlı yollara sapmam, kırk dereden su taşımam” dedi. Bahçeli daha sonra bu şarkıyı Erdoğan’a gönderme olarak okuyan kesimleri hedef alarak Sezai Karakoç’tan şu göndermeyi yaptığını söyledi: “Anlamak masraflı iştir; emek ister, gayret ister, samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da yetersizlik kâfidir.”

Sosyal medya tartışma konusu olan söz kime aittir

Bahçelinin çıkışından sonra tartışma konusu olan éAnlamak masraflı iştir; emek ister, gayret ister, samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da yetersizlik kâfidir.” söz kime aittir.

Anlamanın zahmetsiz gerçekleşmeyeceği yönünde farklı formlarda vecizelerin sosyal medyada paylaşıldığı görülebiliyor. Ancak, bahse konu formattaki sözün Sezai Karakoç tarafından dile getirildiğine dair bir delil bulunmuyor. Sezai Karakoç’a ait eserlerde yaptığımız taramada bu sözün izine rastlayamadık. Paylaşılan cümlelerin Sezai Karakoç’un söz evreni ile uyumlu olmadığı söylenebilir. Malumatfuruş adlı internet sitesi sözün Dücane Cündioğluna ait olduğunu ortaya çıkardı.

“Anlamak masraflı iştir; emek ister, gayret ister, samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da yetersizlik kâfidir” sözünün Dücane Cündioğlu’ya ait olduğu anlaşılıyor.

E-posta ile Dücane Cündioğlu’na ulaşan Malumatfuruş sitesi, Dücane Cündioğlu, sözün şahsına ait olduğunu teyit etti ve bir genç tarafından yanlışlıkla (veya kasıtla) Karakoç’a atfedildiğini belirtti.

Marvel filmleri hangi sırayla izlenir? Marvel filmleri hangi sırayla izlenir?

2016 yılından bu yana bahse konu sözün Sezai Karakoç’a atfedilerek ya da anonim olarak paylaşıldığı görülüyor.

Adına açılan sosyal medya profillerinin alıntılamasının ardından mezkûr sözün Sezai Karakoç’a atfedilmeye başlandığı anlaşılıyor.

Sezai Karakoç adını taşıyan Twitter profili işbu yazıya dair paylaşım hakkında şu yorumda bulunmuştu:

“Yazıda belirtildiği gibi bu söz Dücane Cündioğlu’na aittir. O dönemde 140 karakterle sınırlı Twitter’da sözü tırnak içinde paylaşmıştım. Sonrasında söz Sezai Karakoç’a ait gibi her yerde paylaşıldı. Defalarca Sezai Karakoç’a ait olmadığını belirtmeme rağmen maalesef önüne geçemedim.”

Kaynak: Haber Merkezi