A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıklarına iki özel maçla devam ediyor. İlk olarak Macaristan ile karşılşacak milliler, salı günü ise Avusturya ile kozlarını paylaşacak. Puskaş Arena'da Macaristan'a konuk olacak Milli Takım, 101 yıllık tarihinde 623. sınavına çıkacak. Bu 622 maçta 242 galibiyet, 147 beraberlik ve 233 yenilgi yaşayan milliler 851 gol atarken, kalesinde 888 gol gördü.

Türkiye, Vincenzo Montella yönetiminde de beşinci maçına Macaristan karşısında çıkacak. İtalyan teknik adam yönetiminde ilk üç maçında Hırvatisan, Letonya ve Almanya karşısında kazanan Türkiye, dördüncü maçında ise Galler ile sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda 9 gol atan milliler, kalesinde 3 gol gördü.

A Milli Takım'da son olarak ilk kez kadroya davet edilen Semih Kılıçsoy ile Ahmetcan Kaplan kafileden çıkarıldı. Rakip Macaristan'da, Trendyol Süper Lig'de Çaykur Rizespor forması giyen Attila Mocsi ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Attila Szalai da kadroda yer aldı.

Beşiktaş, Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü Beşiktaş, Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

Puskaş Arena'da saat 22:45'de başlayacak Macaristan - Türkiye mücadelesisi Polonya Futbol Federasyonundan Bartosz Frankowski yönetecek. Frankowski'nin yardımcılığını Marcin Boniek ve Jakub Winkler üstlenecek. Mücadelede dördüncü hakem olarak da Damian Kos görev yapacak.

Kaynak: Haber Merkezi