Haber: Selim Ercan

Milletvekilleri, çalışma bilgisayarlarında Adobe Photoshop ve video kurgu programı kurulması yönünde talepte bulundu. Vekillerin talebi doğrultusunda TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin çalışma bilgisayarına Adobe Photoshop ve video kurgu programı kurmak için kolları sıvadı. Meclis, lisanslı (ücretli) olan programların milletvekili çalışma bilgisayarlarına kurulması için fizibilite ve maliyet çalışması başlatacağını açıkladı.

TBMM’nin 27. Başkanı İsmail Kahraman, 2016 yılında milletvekillerine birer dizüstü bilgisayar dağıtmıştı. Aradan geçen zamanda günün teknolojisi, sosyal medyanın yeri ve etkisi dijital, medyanın gelişmesinden dolayı milletvekilleri lisanslı (ücretli) programların bilgisayarlarına kurulması yönünde bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağını TBMM Başkanlığı’na sordu. TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin bilgisayarına Adobe Photoshop ve video kurgu programlarının kurulması için fizibilite ve maliyet çalışması başlatacaklarını bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi. CHP’li Bakan’ın  “Günümüz teknolojisi, sosyal medyanın yeri ve etkisi, milletvekili olarak tüm politika çalışmalarımız ve yasama faaliyetlerimizde yaygın bir şeklide kullandığımız dijital /internet mecraları ve ekip arkadaşlarımızın hem yetenekleri hem de çalışmalarımıza sundukları katkıların kapsamı bir arada düşünüldüğünde; çalışmalarımıza katkı olması amacıyla –tıpkı Office programları gibi- Adobe Photoshop ve video kurgu programlarının Meclisimizin Bilgi İşlem Başkanlığı’nca çalışma bilgisayarlarımıza kurulması yönünde bir çalışma / planlama yapılmasının tüm milletvekilleri ve ekipleri için faydalı ve işlevsel olacağı açıktır.

CHP'li Karagöz'den Amasya'daki muhtar toplantılarına tepki CHP'li Karagöz'den Amasya'daki muhtar toplantılarına tepki

Bu bağlamda;

Meclisimizin Bilgi İşlem Başkanlığı’nca çalışma bilgisayarlarımıza Adobe Photoshop ve video kurgu programlarının kurulması yönünde bir çalışma/ planlama yapılacak mıdır?” sorusuna TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, yanıt verdi.

“Ücretli programların kurulması için fizibilite ve maliyet çalışması başlatılacak”

Bozdağ, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

“Kurulması talep edilen yazılımlar lisanslı (ücretli) yazılımlar olup bilgisayar başına ayrı ayrı lisanslanmaktadır. Söz konusu programların milletvekili çalışma bilgisayarlarına kurulması için fizibilite ve maliyet çalışması başlatılacaktır.”

Çalışma bilgisayarları 2016’da İsmail Kahraman tarafından dağıtıldı

TBMM’nin 27. Başkanı İsmail Kahraman, 2016 yılında dizüstü bilgisayar ile birlikte milletvekillerine bir yazı göndermişti. Kahraman, yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"TBMM Başkanlığı olarak görevinizi hızlı, etkin ve zamanında yerine getirebilmeniz için sizlere her türlü desteği vermeye büyük itina göstermekteyiz. Yasama, denetim ve temsil görevinizi çağın gereklerine göre yürütebilmeniz için elektronik araçlardan yararlanmanızın bir zorunluluk haline geldiği malumunuzdur. Başkanlığımız, geçtiğimiz yasama dönemlerinde başlatılan bir uygulamayı, bu yasama döneminde de devam ettirme kararı almıştır.

Bu çerçevede, TBMM'de görev yapan her milletvekiline bir adet taşınabilir bilgisayar temin ederek tarafınıza ulaştırmayı hedefledik. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle söz konusu taşınabilir bilgisayar dağıtımını şimdi gerçekleştirme imkanına kavuştuk. Zat-ı alinize ulaştırılan taşınabilir bilgisayarın, çalışmalarınızda kolaylık sağlamasını ve size yardımcı olmasını diliyorum. TBMM'nin 26. Dönem milletvekili olarak hayırlı çalışmalara imza atmanızı diler, bu vesile ile sağlık, huzur ve başarılar temenni dilerim."

Editör: Selim Ercan