Trendyol Süper Lig'de 26. ve 27. hafta oynanan karşılaşmaların VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) beklenen VAR kayıtlarını YouTube üzerinden açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ederken, VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'nın istifa ettiğini ve yerine Cem Satman'ın getirildiği belirtildi. Açıklanan kayıtları izlediğini söyleyen Coşkun, “VAR nereye bakacağı konusunda hakemi 2-3 kez yönlendiriyor” ifadelerini kullandı.

“Hakem, ‘VAR’ın kendisine seçtiği görüntüleri izliyor/ izlemek zorunda kalıyor”

‘VAR’ hakeminin alacağı karar yönünde yönlendirme yaptığına işaret eden Coşkun, “Nihai karar her zaman hakem tarafından verilmeli. Konuşmalara baktığımızda ‘o zaman veriyorum’ diyor. VAR nereye bakacağı konusunda hakemi 2-3 kez yönlendiriyor, ilginç. Çünkü pozisyonu görür görmez tecrübeli bir hakemin karar verebilme yetisine sahip olması gerekir. Hakem ‘VAR’ın kendisine seçtiği görüntüleri izliyor/izlemek zorunda kalıyor… Güvensizlik katmerliyor. Kuralları adil bir şekilde uygulamak gerekir. VAR müdahalesi azaltılmalı kanaatindeyim” dedi.

Yenimahalle–Şentepe teleferik hattı ile ilgili Mimarlar Odasından açıklama geldi Yenimahalle–Şentepe teleferik hattı ile ilgili Mimarlar Odasından açıklama geldi

“VAR kayıtları, izleyenin kendini sorgulamasına neden oluyor”

‘VAR’ kayıtlarının yayınlanmasıyla birlikte futbol veya sporu bilmeyen futbol medyasına, zaman dolduracak konu çıktığını söyleyen Coşkun, “VAR kayıtları, izleyenin kendini sorgulamasına neden olan bir durum oluşturuyor. Aynı görüntü üzerine başka konuşma gibi. Dolayısıyla bu da yine TFF ve başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kurumsal görev yapış tarzında güveni, ahlakı ve etiği sorgulatan bir süreci, tartışma sürecini tetikliyor” diye konuştu.

Muhabir: Kadir Gürhan