28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının belli olmasının hemen ardından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “değişim” diyerek bir anda büyük bir tartışma başlattı. 

“Değişim” tartışmaları o kadar büyüdü ki Cumhuriyet Halk Partisinde 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı sona erdi. Genel Başkanlık koltuğuna Özgür Özel oturdu. 
Peki, günlerdir tartışılan bu konuya gelin bir derinlemesine bakalım, hangi siyasi partinin yıllar içerisinde ne kadar değişime uğradığını inceleyelim.

Dosya Haber | Filistin gerçekten topraklarını sattı mı? Dosya Haber | Filistin gerçekten topraklarını sattı mı?

İktidar partisi AK Parti uyguladığı 3 dönem kuralı ile birçok belediye başkanını ve milletvekilini 15 yıl içinde değiştirdi. 

AK Parti belediye başkanı ve milletvekilli listelerine baktığımızda en uzun süreli milletvekili yapan isimlerin 15 yıllık olduğunu görüyoruz. Şu an mevcut parlamentoda AK Parti’de en uzun süre milletvekili yapma ortalaması 7 yıl olarak önümüze çıkıyor. 

Değişimin tartışıldığı CHP’ye geldiğimizde ise bizleri çok farklı bir tablo bekliyor.  Özellikle yerel yönetimler noktasında CHP’de 20 yıllın üzerinde çokça belediye başkanı olurken, bazı isimlerin 30 yılı da aştığını görüyoruz.

Editör: Kadir Gürhan